iPad Scholen

Apple iPad helpt dove kinderen beter te lezen

De iPad school kennen we in Nederland vooral als een nieuwe onderwijsmethode, maar ook over de grens zien we tal van initiatieven waarbij de iPad een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van kinderen. Een goed voorbeeld hiervan is een school in de buitenwijken van Pretoria in Zuid-Afrika, die al in 1954 werd opgericht. Het gaat om de Transoranje School for the Deaf, een school met 200 kinderen die doof zijn, of in ieder geval slecht horen. Zij maken nu gebruik van de iPad om beter te leren lezen.

Achterstand van de kinderen

Op het moment dat de kinderen voor het eerst op school komen hebben ze vaak nog weinig tot geen mogelijkheden om effectief te communiceren. De kinderen hebben tijdens hun eerste jaren van ontwikkeling flink wat achterstand opgelopen, wat betekent dat zij 2 – 3 jaar achterlopen op hun leeftijdsgenoten. Het valt daarom niet altijd mee om goed te leren. De kinderen kunnen wat extra ondersteuning gebruiken, die een handige app op de iPad ze kan bieden. Dankzij de iPad op school kunnen de kinderen zowel het schrijven in Engels als Afrikaans leren, als aan de slag gaan met de South African Sign Language (SASL).

iDeaf project met de Apple iPad

Het iDeaf project maar gebruik van een handige app op de iPad van Apple, wat ze helpt om beter te leren lezen. De app op de tablet zorgt ervoor dat de kinderen gebruik kunnen maken van een visueel ingestelde methode, iets waar zij veel aan hebben. Dit zorgt ervoor dat de kinderen beter leren communiceren en zich uiteindelijk beter kunnen redden in de samenleving. Op die manier kan zowel een volledige iPad school als een eenvoudige app op de tablet kinderen over heel de wereld helpen de volgende stap te zetten.