iPad Scholen

iPad school uit Nieuw-West behoort bij 13 meest innovatieve scholen ter wereld

De iPad scholen in Nederland vormen een behoorlijk succes. Bovendien is een van de iPad scholen door het invloedrijke Amerikaanse techblog Tech Insider uitgeroepen tot een van de 13 meest innovatieve scholen ter wereld. Het gaat om De Ontplooiing, een school in Amsterdam Nieuw-West.

De Ontplooiing in Amsterdam

De iPad school ging pas een jaar geleden van start en is daarom blij verrast dat het nu al bij de meest innovatieve scholen ter wereld hoort. Tech Insider zorgt voor een overzicht met een top-13, waar verder bijvoorbeeld een drijvende school uit Nigeria en een genderneutrale kleuterschool uit Zweden bij staan. Daarnaast is er een plaats voor een technologieschool uit San Francisco, een school als kantoor in Ohio en een Deense school met open en ronde lokalen. Het is wat dat betreft mooi om te zien dat ook de iPad school van Maurice de Hond hoge ogen gooit binnen de internationale vergelijkingen.

Het gaat echter nog verder, aangezien de Steve Jobs school in Nieuw-West ook bij de meest favoriete schoolconcepten van het blog hoort. Wat dat betreft is het er dubbel feest, men is er zeer innovatief bezig en het schoolconcept spreekt ook internationaal tot de verbeelding.

Persoonlijke ontwikkeling

Op De Ontplooiing krijgen kinderen vooral de kans om zichzelf persoonlijk te ontwikkelen. De school geeft op de eigen website aan graag naar de leerlingen te luisteren, om na te gaan waar zij behoefte aan hebben. Aan de hand daarvan is het mogelijk om een geschikt lesprogramma samen te stellen.

De leerlingen krijgen volgens Maurice de Hond allemaal een persoonlijk ontwikkelplan, in combinatie met persoonlijke leeruitdagingen. Aan de hand daarvan is het mogelijk ze te motiveren om het beste uit henzelf naar boven te halen. Elk kind werkt op zijn of haar eigen tempo, binnen de vakken die hem of haar goed liggen. Op die manier kunnen de iPad scholen van Steve Jobs inspelen op de talenten en kwaliteiten van kinderen, zonder dat het nodig is dit klassikaal aan te pakken en de bekende middenweg of het gemiddelde te kiezen.