iPad Scholen

Leerlingen Los Angeles gaan te creatief om met iPad

Scholen in Los Angeles stoppen voorlopig met het uitdelen van iPads, aangezien de scholieren er op een te creatieve manier mee omgingen. Ze hackten de systemen en slaagden er daarmee in om Twitter en Facebook te gebruiken, in plaats van de educatieve apps die bedoeld zijn om huiswerk te maken. De apparaten werden op die manier een stuk speelgoed, terwijl ze waren bedoeld om de scholieren meer interesse in het onderwijs te laten krijgen en ze beter op te leiden.

Kinderen uit minima-gezinnen

De openbare scholen in de Amerikaanse stad besloten de iPads uit te delen aan 25.000 kinderen, uit de minima-gezinnen. Dit zijn gezinnen die rond moeten zien te komen van een laag inkomen en daardoor in ieder geval geen geld over hebben om hun kinderen een iPad cadeau te doen. Vanuit het project was er aanvankelijk veel steun voor de methode, omdat nu alle kinderen de mogelijkheid hadden om op school gebruik te maken van bekende technologie. Het stadsbestuur van Los Angeles heeft in totaal ruim 1 miljard dollar uitgegeven aan de tablets, maar heeft aangegeven het project voorlopig stop te zetten.

Veilige methode van herintroduceren

De iPads maakten gebruik van een beveiliging, waardoor het niet mogelijk was om gebruik te maken van Twitter, Facebook en Youtube. De scholieren wisten het systeem echter al snel te omzeilen, waardoor ze gebruik konden maken van de tablet hoe ze dat wilden. De schoolbesturen zoeken nu naar een oplossing, om de beveiliging te verbeteren en ervoor te zorgen dat de scholieren de educatieve apps zullen gaan gebruiken. In Nederland zijn de eerste berichten over de iPad scholen juist erg positief. Het lijkt wat dat betreft een kwestie van tijd tot men er ook in Amerika op de juiste wijze gebruik van kan gaan maken.