iPad Scholen

Nederlandse iPad scholen ook in buitenland niet onopgemerkt

De iPad scholen in Nederland lijken tot nu toe een succes te zijn. Initiatiefnemer Maurice de Hond maakte onlangs bovendien bekend dat het concept wellicht wordt uitgebreid naar het buitenland, waar diverse scholen interesse zouden hebben in de moderne manier van werken. Dit vertelt de Hond aan NUtech. Scholen, besturen van scholen en investeerders zouden graag met hem spreken over de mogelijkheden om het concept ook internationaal uit te rollen en daarmee te zorgen voor een definitieve doorbraak van de iPad school.

Opzetten internationale iPad scholen

Volgens de Hond voert hij momenteel gesprekken in 10 verschillende landen. Hij heeft onder andere gesprekken gehad in de Verenigde Staten, in Engeland en in Afrika, maar hij geeft aan dat er nog geen sprake is van concrete toezeggingen. Hij zou echter niet verbaasd zijn als het concept over ongeveer een jaar tijd in 10 verschillende landen beschikbaar is. Bovendien komt er binnenkort een delegatie over vanuit Japan, die in Nederland komt kijken naar de nieuwe iPad scholen. De reacties in het buitenland zijn overwegend positief, wat aansluit bij de manier waarop de onderwijsinspectie er in Nederland naar kijkt.

Uitbreiding in Nederland

De eerste resultaten in Nederland zijn goed, waardoor het licht op groen lijkt te staan voor een verdere uitbreiding van het initiatief in ons land. De Hond heeft het idee dat er volgend jaar ongeveer 20 iPad scholen in Nederland zullen zijn. Er zullen binnenkort in ieder geval twee eigen scholen in Amsterdam geopend worden. Dit is voor het eerst dat er nieuwe scholen worden opgezet, tot nu toe ging het alleen om scholen die al bestonden en het concept overnamen. Aan de andere kant heeft één school in Breda besloten om te stoppen met het concept, omdat ze de associatie met de iPad willen verruilen door een nadruk op gepersonaliseerd leren.