iPad Scholen

Nieuwe iPad school in Maastricht van start

Waar er in Breda juist een iPad school is gestopt om het over een iets andere boeg te gooien, kwam er in Maastricht onlangs een nieuwe iPad school bij. Het is basisschool ‘t Spoor uit de hoofdstad van Limburg, die ervoor heeft gekozen om voortaan gebruik te maken van de meest moderne lesmethode. Begin februari is de school officieel van start gegaan met het onderwijs op basis van de iPad, om de kinderen op een educatieve manier in aanraking te laten komen met de techniek van dit moment.

Allemaal een iPad

Alle 70 leerlingen van de school in de Maastrichtse wijk Limmel zullen een iPad krijgen, waardoor ze hier zowel op school als thuis mee aan de slag kunnen. De school gaat gebruik maken van het onderwijsconcept De Geluksvogel. De basis hiervan ligt in het onderwijs voor de nieuwe tijd (04NT), zoals dat door Maurice de Hond werd ontwikkeld. Wat dat betreft zorgen de uitgangspunten hiervan ervoor dat de school het onderwijs op een moderne manier vorm kan geven, iets waar de kinderen volgens de schoolleiding op zitten te wachten.

Eerste iPad school in Limburg

Het is de eerste iPad school in Limburg, waardoor ‘t Spoor wat dat betreft zorgt voor een primeur binnen de provincie. Het is aan de andere kant alweer de 8ste iPad school die er in Nederland van start gaat. Bij de introductie gaf Maurice de Hond al aan dat er waarschijnlijk nog veel meer scholen bij zullen komen, zodra de positieve resultaten duidelijk worden. Dit zou het begin kunnen zijn van een verdere uitbreiding. Het is wat dat betreft afwachten hoe het concept zich de komende maanden verder kan ontwikkelen, zowel op nationaal als internationaal niveau.