iPad Scholen

Nieuwe iPad school vanaf komend schooljaar van start in Overijssel

Overijssel krijgt vanaf komend schooljaar haar eerste iPad-school, in IJsselmuiden. Men is er overtuigd geraakt van het concept van de Steve Jobs-scholen en heeft daarom besloten het roer radicaal om te gooien. Alle kinderen vanaf 4 jaar krijgen een iPad tot hun beschikking, die een belangrijke rol zal gaan spelen binnen het onderwijs. Voortaan zullen er coaches voor de klas staan en krijgen kinderen les op hun eigen niveau. Zij gebruiken de iPad als ondersteuning voor het verdere onderwijs, waarbij een ieder de aandacht krijgt die hij of zij verdient.

Meer leerlingen aantrekken

Basisschool CNS Zandberg wil er als iPad school voor zorgen dat men er meer leerlingen aan kan trekken. De school wil het plezier in leren en presteren verhogen. Daarnaast heeft de school op dit moment te maken met een krimp van het aantal leerlingen, iets dat de school graag wil aanpakken. Veel van de ouders zijn enthousiast over het concept. Het is op dit moment helaas nog niet duidelijk of ook daadwerkelijk meer kinderen voor de school zullen kiezen en of de basisschool de krimp van het aantal leerlingen dus tegen kan gaan.

Goede resultaten uit Almere

Basisschool CNS Zandberg heeft vooral goed gekeken naar de resultaten van de school Digitalis in Almere. De school heeft het eerste schooljaar als iPad-school bijna achter de rug en laat uitstekende prestaties zien. De resultaten zijn boven verwachting en de kinderen lijken snel te zijn gewend aan de nieuwe vorm van onderwijs. Bovendien zijn de leerresultaten goed en komt het ook de sfeer op de school naar eigen zeggen ten goede. Dankzij de iPad is het mogelijk om de kinderen een lespakket op maat aan te bieden. Bovendien kunnen de kinderen hier thuis mee oefenen, zonder dat ze het gevoel hebben met school bezig te zijn.