iPad Scholen

School gebruikt iPad voor een eigen orkest

De Chiltern Primary School, een van de CITY scholen in Hull is in de race voor een prijs ter waarde van 10.000 Britse pond, dankzij het iPad orkest dat ze hebben samengesteld. Het gaat om een innovatief muziekproject, waarmee de school de kinderen aan wil sporen om meer met muziek te gaan doen en zich creatief te uiten. De school doet het nu zo goed dat ze op de shortlist staan en daadwerkelijk kans beginnen te maken op de mooie prijs.

Prijzengeld van 10.000 Britse pond

De school is een van de zes basisscholen die in de race zijn voor de Ranstad Education Award. Deze award wordt uitgereikt aan een school die op een creatieve manier omgaat met innovatie, om de kinderen op een nieuwe manier wat bij te brengen of zich op een unieke wijze te laten uiten. De iPad school lijkt deze elementen stuk voor stuk bij elkaar te brengen. De kinderen werken met een iPad en zorgen er daarmee voor dat ze samen als een orkest op kunnen treden, zonder dat ze daar daadwerkelijk instrumenten voor nodig hebben.

Creatieve kinderen op de iPad

Volgens Mathhew Hogg, een media consultant die de drijvende kracht vormt achter het iPad orkest op de school is het heerlijk om te zien dat de kinderen het zo goed oppakken. Hij kreeg het idee voor een iPad orkest en dacht, waarom zou ik hier niet met de kinderen mee aan de slag gaan. Het iPad orkest met volwassenen bestaat inmiddels al, maar volgens hem zijn met name kinderen bedreven in het gebruik van de tablet. Wat dat betreft is het niet vreemd dat de basisschool nu een iPad orkest vormt en op die manier meedingt naar een prachtige prijs op het gebied van innovatie.