iPad Scholen

Schooltas op iPad scholen kilo’s lichter

De iPad scholen zorgen voor een totaal nieuw onderwijssysteem, maar het gebruik van de iPad brengt daarnaast nog een ander belangrijk voordeel mee. De schooltassen zijn gemiddeld zo’n 7,5 kilo lichter dan op traditionele scholen.

Niet langer sjouwen met zware tassen

Kees Versteeg, directeur van het Hondsrug College in Emmen, stelt dat het sjouwen met zware schooltassen verleden tijd is. Een gemiddelde schooltas bevat bijna 8 kilo aan boeken, schriften en andere spullen die de leerlingen nodig hebben. Nu leerlingen alleen de iPad mee hoeven te nemen scheelt dat enorm, want deze weegt nog geen pond. Ook middelbare scholen die werken met laptops of andere tablets zorgen op die manier voor een lichtere schooltas, iets dat al geldt voor 1 op de 3 middelbare scholen in ons land.

Apple iPad van waarde bij alle vakken

Bovendien lijkt de Apple iPad veel meer van waarde dan veel mensen in eerste instantie zouden denken. Versteeg geeft bijvoorbeeld aan dat de iPad zelfs van toegevoegde waarde is tijdens een vak als gym. Het is mogelijk om opnamen te maken van een leerling die een salto maakt, bij voorkeur in slow-motion. Vervolgens is het mogelijk om de salto te analyseren en na te gaan wat er goed ging, of wat er nog beter kan. Daarnaast kan de iPad zorgen voor behoorlijke besparingen, bijvoorbeeld door de grafische rekenmachine van €120 over te maken. In plaats daarvan downloaden de kinderen nu een app voor maximaal een euro.

Leraar wordt steeds belangrijker

Bovendien hoeft het gebruik van de iPad op school de leraar niet in de weg te zitten, Versteeg is van mening dat de leraar juist belangrijker zal worden. De leraar krijgt beter inzicht in de vooruitgang van de verschillende leerlingen, om hen op een individuele wijze te begeleiden en ze precies daar bij te staan waar ze dat nodig hebben. Door digitaal te werken is het volgens hem mogelijk om maatwerk te bieden. De leerlingen staan wat dat betreft niet langer voor de klas, maar meer achter de klas om ondersteuning aan te bieden bij de technische mogelijkheden van de iPad.