iPad scholen openen hun deuren
iPad Scholen

Amerikaanse scholieren omzeilen beveiliging iPad

In Los Angeles in Amerika zijn scholieren erin geslaagd om de beveiliging van de iPad die ze tot hun beschikking hebben te kraken, waardoor opgelegde restricties niet langer van toepassing zijn. In totaal maken 640.000 scholieren gebruik van de tablets, waarvan een klein deel nu de mogelijkheid heeft om verboden websites te bezoeken. De iPad scholen zoeken naar een oplossing om dit probleem tegen te gaan. Het is tot nu toe 300 scholieren van de Theodore Roosevelt High School gelukt om de beveiliging te omzeilen.

Nieuw profiel aangemaakt

De scholieren zouden naar alle waarschijnlijkheid het bestaande ‘profiel’ op hun iPad hebben verwijderd, om vervolgens een nieuw exemplaar aan te kunnen maken. Voor het nieuwe profiel gelden de restricties niet, aangezien dit profiel niet is opgenomen in het bestand waar de scholen mee werken. Wat dat betreft biedt iOS 7 een relatief gemakkelijke mogelijkheid om de beveiliging te omzeilen, waardoor de scholen zich nu tot Apple wenden. Bovendien zou dit ertoe kunnen leiden dat de uitrol van iPads voor een groot aantal scholen in Amerika vertraging op gaat lopen, of dit project zelfs volledig zal worden stopgezet.

Betaald met belastinggeld

Het feit dat de scholieren in staat zijn om verboden websites te bezoeken is extra pijnlijk, vanwege de betaling van de iPads met belastinggeld. Momenteel zijn er al 31.000 iPads aangeschaft, waarvoor een bedrag van ongeveer 30 miljoen dollar is besteed. Dat betekent dat een tablet gemiddeld 968 dollar kost. Dit bedrag staat voor het apparaat zelf, maar ook voor de apps iWorks en iLife, die tot voor kort nog niet gratis waren. Ook worden de lesboeken op de tablets meegeleverd, waardoor de scholieren een volwaardig pakket voorgeschoteld krijgen, waar ze normaal gesproken lesstof mee op kunnen zoeken en mee kunnen verwerken.