iPad Scholen

Apple iPad favoriet bij leerlingen en leraren

Er komen steeds meer iPad scholen bij, daarnaast neemt het aantal scholen dat gebruik maakt van een iPad toe. De tablet van Apple blijkt een waardevolle ondersteuning tijdens de lessen en zorgt ervoor dat leerlingen de mogelijkheid hebben om veel dieper op de stof in te gaan. Dat zijn belangrijke elementen, die er op school voor zorgen dat de leerlingen zich kunnen ontwikkelen.

Leerlingen enthousiast over gebruik iPad

Met name leerlingen zijn enthousiast over het gebruik van de iPad op school. Zij geven aan dat ze hierdoor de mogelijkheid hebben om meer informatie op te zoeken bij onderwerpen die ze interessant vinden. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid om filmpjes en audiofragmenten te openen, media die veel beter aansluiten bij de wijze waarop we tegenwoordig met elkaar communiceren. De leerlingen maken voor en na schooltijd gebruik van een smartphone en een iPad, het werkt uitstekend wanneer ze die ook tijdens de lessen kunnen inzetten.

Nieuwe iOS software voor leraren

Daarnaast zijn ook leraren steeds vaker enthousiast over het gebruik van de iPad op school. Dat lijkt onder andere te maken te hebben met het feit dat Apple nieuwe software gaat uitbrengen. Het gaat om iOS 9.3 voor de iPad. Die software maakt het mogelijk om via een centrale app in de gaten te houden wat de leerlingen doen op hun iPad. Daarnaast wordt het mogelijk om met meerdere accounts op de iPad in te loggen, zodat niet langer iedere leerlingen een eigen iPad nodig heeft om deel te kunnen nemen aan de lessen.

Goede resultaten op iPad scholen

Tenslotte is ook de inspectie te spreken over de prestaties van de iPad scholen. Het ziet er over het algemeen goed uit, het blijkt dat leerlingen in ieder geval niet minder goed presteren. Sterker nog, zij hebben dankzij de iPad op school de mogelijkheid om zich verder te specialiseren in de talenten die ze bezitten. De kans is wat dat betreft groot dat we de Steve Jobs scholen nog lang in ons midden zullen houden, de kans is groot dat de iPad op school niet meer zal verdwijnen en alleen maar in gebruik toe zal nemen.