iPad Scholen

Apple iPad lijkt vooral op scholen toekomst te hebben

De Apple iPad lijkt vooral op scholen en kantoren toekomst te hebben, in de particuliere sector heeft inmiddels elk huishouden één of meerdere tablets in huis. Zo af en toe zullen gezinnen nog een nieuwe iPad kopen, maar de rek lijkt er voor Apple en de andere fabrikanten een beetje uit te zijn. Het is wat dat betreft niet vreemd dat Apple er al langer voor kiest om zich op scholen te richten.

Lager aantal verkopen

De iPad verkopen lopen al een tijd lang terug. Vorig jaar wist Apple in het laatste kwartaal bijvoorbeeld 9,9 miljoen stuks te verkopen, een jaar eerder waren het er in die periode nog 12,3 miljoen. Het is een trend die al langer gaande is en die ervoor zorgt dat Apple net als andere fabrikanten op zoek zal moeten naar andere terreinen van groei. De scholen lijken hiervoor goed geschikt, iPad scholen zijn van grote toegevoegde waarde en zorgen voor een nieuwe manier van leren.

Nieuw iOS voor scholen

Apple heeft onlangs iOS 9.3 voor scholen aangekondigd. Dit zorgt ervoor dat scholen gebruik kunnen gaan maken van een Classroom-app, die ervoor zorgt dat leraren de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld in de gaten te houden wat leerlingen doen. Het lijkt aan te geven dat ook Apple het idee heeft dat er op scholen nog veel winst te behalen valt. De iPad scholen en kantoren zullen wat dat betreft de focus krijgen als het gaat om de iPad, het lijkt de iPhone te zijn die het bij particulieren goed zal blijven doen.

Apple iPad op school

De Apple iPad op school maakt het mogelijk om op een meer moderne manier te studeren, aan de hand van informatie die zich beter aanpast aan het niveau van de leerling en meer verdieping mogelijk maakt. Het is bovendien een stuk leuker leren dan vanuit een boek, waardoor het niet vreemd is dat veel leerlingen daar de voorkeur aan geven. Door middel van de iPad op school wordt leren weer leuker en vallen er uiteindelijk betere resultaten te behalen.