iPad Scholen

Apple iPad staat op verlanglijstje van veel ouders met schoolgaande kinderen

In Nederland kennen we inmiddels een aantal iPad scholen, de tablet is echter ook in andere landen ingeburgerd als een belangrijk hulpmiddel dat diverse kansen te bieden heeft. Diverse gezinnen in Amerika zouden graag een iPad voor op school aanschaffen of ontvangen, zodat hun kinderen de kans krijgen om op een goede manier te gaan studeren.

Waggoners familie

Een goed voorbeeld van een dergelijke familie zijn de Waggoners. Hun zoon heeft verschillende beperkingen, hij heeft onder andere last van epilepsie en MS. Zij zijn op zoek naar een geschikt bed en een iPad, zodat hij de kans krijgt om net als zijn leeftijdgenoten naar school te gaan. Brian is 14 jaar en heeft moeite met het studeren uit de reguliere boeken die er beschikbaar zijn. Zijn ouders hebben echter niet het geld om een iPad aan te schaffen, vandaar dat ze hun hoop hebben gevestigd op de scholen die er beschikbaar zijn.

Een aangepast bed en een iPad voor op school

De familie Waggoners heeft aangegeven in eerste instantie op zoek te zijn naar een speciaal bed, waarin Brian er in ieder geval voor kan zorgen dat hij wat comfort ervaart. Zij kunnen de kosten daar zelf niet voor betalen, ze prijzen vooral zijn vechtersmentaliteit om het al zo lang vol te houden. Daarnaast hopen zijn ouders voor een iPad voor op school te kunnen zorgen. Die moet het mogelijk maken om lessen te gaan volgen en aan z’n persoonlijke ontwikkeling te werken.

Gebruik van de iPad op school

Leerlingen gebruiken de iPad op school voor steeds meer verschillende zaken, er valt van alles mee te doen. Dankzij de iPad op school is het gemakkelijker om boeken mee te nemen en meer achtergronden bij bepaalde onderwerpen te zoeken. Het is wat dat betreft niet vreemd dat ook de iPad scholen in Nederland al een tijd lang een succes zijn. De kans is wat dat betreft groot dat we de iPad op school alleen nog maar meer zullen gaan zien, ook op niet-iPad scholen in het land.