iPad Scholen

Apple iPhone en iPad onmisbaar in scholen en grote bedrijven

De Apple iPhone en de iPad lijken onmisbaar binnen scholen en grote bedrijven. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek door JAMF, al zien we ook in Nederland vergelijkbare signalen. JAMF ondervroeg 500 professionals op het gebied van IT, die werkzaam zijn bij grote bedrijven en op diverse onderwijsinstellingen. Het blijkt dat die organisaties massaal gebruik maken van de Apple producten, vooral vanwege de productiviteit en veiligheid.

Meer gebruik van Apple producten

Het gebruik van Apple producten neemt de laatste jaren nog steeds terug. De iPhone wordt in 84% van de gevallen gebruikt, in 81% van de gevallen is er een iPad aanwezig. Bovendien is het gebruik van de iPhone met 46% toegenomen, voor de iPad geldt een toename van 36%. Opvallend genoeg is het de Mac die in de meeste gevallen gebruikt wordt en waarbij de toename het grootst is. Het is wat dat betreft niet alleen meer de iPad die het in zakelijke omgevingen en op school goed doet.

Vraag naar productiviteit en veiligheid

Respondenten geven vooral aan dat zij op zoek zijn naar producten die ze productiviteit en veiligheid te bieden hebben, twee zaken waar Apple groots op inzet. Het is de productiviteit van bijvoorbeeld de iPhone en de iPad die ervoor zorgt dat veel mensen daar goed mee kunnen werken. iOS van Apple staat net als Mac OS X voor de Mac bekend als zeer veilige software, zodat het mogelijk is daar zonder problemen gebruik van te maken.

iPad scholen in Nederland

Dat we ook in Nederland op grote schaal gebruik maken van bijvoorbeeld de iPad blijkt natuurlijk uit het feit dat we hier een aantal iPad scholen hebben. Deze scholen zijn volledig gericht op het gebruik van de iPad, we werken daarmee om scholieren de mogelijkheid te bieden zich te ontwikkelen in een richting waarvoor zij intrinsiek gemotiveerd zijn. Uit onderzoeken naar het gebruik van technologie binnen bedrijven blijkt bovendien dat we ook in zakelijke omgevingen veel gebruik maken van de iPad en dat ook de iPhone daar doorgaans als onmisbaar wordt gekwalificeerd.