iPad Scholen

Apple maakt School Manager beschikbaar in Nederland

De iPad scholen in Nederland zijn een groot succes, waardoor ook steeds meer andere scholen gebruik beginnen te maken van de tablet. Zij kiezen er met de iPad voor om het onderwijs moderner te maken, iets waar Apple graag op inspringt. Dat doet Apple bijvoorbeeld met de nieuwe School Manager. Dit maakt het gemakkelijker om de iPad op school in te zetten. De timing lijkt zo in de vakantie wellicht wat ongelukkig, maar daar heeft Apple echter goed over nagedacht.

Klaarmaken voor het nieuwe schooljaar

De scholen gebruiken de komende tijd om zich klaar te maken voor het nieuwe schooljaar. Dat betekent dat de leraren bij elkaar komen om de nieuwe technieken en lesmethoden te bespreken. Apple zorgt er met de lancering van de School Manager voor dat de leraren daar in het komende schooljaar mee aan de slag kunnen. De School Manager van Apple is sinds kort in zowel Nederland als de rest van Europa beschikbaar. De manager maakt het mogelijk om de iPad’s centraal te beheren en bijvoorbeeld in te delen per klas. Op die manier wordt het gemakkelijker om daar op school gebruik van te maken.

App voor in het klaslokaal

Voor de docenten zelf is er naast de School Manager bovendien een Klaslokaal-app. Dit maakt het eenvoudiger om de controle te behouden over het gebruik van de iPad in de klas. Het is voor de leraren mogelijk om na te gaan wat de verschillende leerlingen aan het doen zijn. De leraar kan mee lezen op het scherm of het scherm van de leerling delen op de beamer of een televisie. Het is op die manier mogelijk om aan de ene kant leerlingen in de gaten te houden en daarnaast bijvoorbeeld te delen hoe zij tot bepaalde oplossingen komen.

Nieuwe boeken in iBooks

Tenslotte heeft Apple gewerkt aan een aantal nieuwe boeken in iBooks. Het zijn educatieve boeken die er vooral op school voor moeten gaan zorgen dat de iPad van nog meer toegevoegde waarde wordt. Dankzij de handleidingen voor Pages, Numbers en Keynote kunnen leerlingen ook daar gemakkelijker mee aan de slag. Het zorgt ervoor dat het op school weer een stukje gemakkelijker moet worden om gebruik te maken van de iPad in de klas.