iPad Scholen

Apple richt zich met 12-inch iPad op scholen

Er gaan inmiddels enige tijd geruchten de ronde over een iPad met een 12 inch scherm, ook wel de iPad Pro genoemd. Het lijkt erop dat Apple van plan is hiermee de PC-markt aan te vallen en zich onder andere te richten op scholen. Zowel Apple als Google gebruiken hun mobiele apparaten op dit moment al om de markt voor traditionele computers uit te kleden en zouden hiermee een finale klap uit kunnen delen. Naar verwachting komt de grotere iPad in de herfst van dit jaar op de markt en zal de processorkracht minstens vergelijkbaar zijn met die van reguliere computers.

Windows Surface Pro

Analisten geven overigens ook al meteen aan dat Apple hiermee niet langer voorop loopt in de markt voor tablets. De iPad heeft nog altijd een leidende positie binnen de markt, maar de Surface Pro van Windows heeft bijvoorbeeld al de rekenkracht zoals een computer die normaal gesproken heeft. De kans is echter groot dat met name scholen wachten op de iPad Pro, omdat deze al een robuust ecosysteem achter zich heeft staan. Er zijn talloze apps beschikbaar en we zijn eigenlijk allemaal bekend met het apparaat.

Apple en Google op scholen

Zowel Apple als Google richten zich graag op de scholen, aangezien dit de plaats is waar ze met hun producten kunnen zorgen voor een goede basis. Apple probeert haar tablets en computers al jarenlang met korting aan de man te brengen en Google probeert de Chromebooks te slijten. Wat dat betreft zijn de iPad scholen een uitstekende stap voorwaarts gebleken en is de kans groot dat Apple nu verder door wenst te drukken. Tot op heden zijn het vooral Windows computers die we zien op de scholen, maar daar zou dus wel eens verandering in kunnen komen.