iPad Scholen

Apple zet met iOS 9.3 sterker in op iPad scholen

Apple staat al jaren bekend om de sterke band met het onderwijs, dat is eigenlijk nooit anders geweest. Toch komen er regelmatig nieuwe initiatieven bij, waar iOS 9.3 een goed voorbeeld van is. De software zal binnenkort beschikbaar komen voor de iPad, iPhone en iPod. De software zorgt er op de iPad voor dat scholen daar nog beter gebruik van kunnen maken.

Meerdere accounts en controle voor docent

De iPad valt nu nog te gebruiken met een enkel account, op school wordt veelal gevraagd geen wachtwoord op de tablet te zetten om er met meerdere mensen op te kunnen werken. Dat lijkt vanaf iOS 9.3 verleden tijd te zijn, het is vanaf dat moment mogelijk om simpelweg meerdere accounts aan te maken. Dat betekent dat leerlingen met hun eigen werk en applicaties kunnen werken, om de iPad voor op school vervolgens aan iemand anders door te geven.

Eigen of gemeenschappelijke iPad

De iPad zal tevens voorzien worden van een handige toepassing om alles zo in te stellen dat die geschikt is voor individueel of gezamenlijk gebruik op school. Het gaat om de Classroom-app, waarmee de leerkracht bovendien meer controle krijgt over wat de leerlingen doen. De leraar kan op alle iPad’s dezelfde schermen tonen en er met individuele leerlingen voor zorgen dat zij de juiste ondersteuning krijgen. Apple lijkt wat dat betreft hard te hebben gewerkt aan de mogelijkheid om het voor scholen zo gemakkelijk mogelijk te maken om met de iPad te werken.

Onderwijs heeft de toekomst

Het onderwijs heeft volgens Apple de toekomst, het bedrijf zet daar al veel langer op in en zorgt er daarmee voor dat leerlingen al vroeg in aanraking komen met de iPad. Maurice de Hond doet daar in Nederland met de iPad scholen natuurlijk nog een schepje bovenop. De kans is groot dat meer scholen interesse zullen tonen in de iPad naarmate de nieuwe software beter bekend wordt. De iPad op school lijkt wat dat betreft een uitstekende innovatie die we meer en meer zullen gaan zien, de eerste resultaten zijn ook zeer positief.

Bescherm je iPad optimaal met een stijlvolle leren iPad hoes van Marington.nl