iPad Scholen

Wat betekent iOS 9.3 in de praktijk voor iPad scholen?

Met iOS 9.3 zorgt Apple ervoor dat de iPad scholen er een extra reden bij krijgen om de iPad als tablet aan te schaffen. De tablets bieden dezelfde hoge kwaliteit als voorheen, de software is er nu veel meer op toegespitst om het scholen zo gemakkelijk mogelijk te maken. We zetten een paar voordelen voor de iPad scholen op een rij.
De leraar krijgt meer mogelijkheden
Dankzij iOS 9.3 hebben leraren bijvoorbeeld de mogelijkheid om gebruik te maken van een Classroom App. Vanuit die app kunnen leraren zien wat de leerlingen op hun iPad doen, bijvoorbeeld om ze de juiste ondersteuning te bieden. Dit was nog niet eerder mogelijk vanuit de iOS-software, de integratie zorgt ervoor dat leraren veel meer controle hebben over de klas en leerlingen kunnen uitdagen op de manier die aansluit bij hun vorderingen.
AirPlay om beelden klassikaal te tonen
Daar komt bij dat het vanaf iOS 9.3 mogelijk is om AirPlay te gebruiken vanaf een tablet van een van de studenten. Het is mogelijk om de tablets te synchroniseren, waardoor een ieder mee kan kijken op het grote scherm en op de eigen tablet. Het zorgt ervoor dat presentaties een stuk beter overkomen, niemand hoeft meer informatie te missen. Die functie is overigens niet alleen handig voor de iPad scholen, de kans is groot dat ook veel bedrijven daar in de toekomst gebruik van zullen gaan maken.
Goedkoper apps kopen voor scholen
Tenslotte hebben scholen sinds de introductie van iOS 9.3 de mogelijkheid om goedkoper apps te kopen, door middel van een VPT-programma. Dit is een Volume Purchase Pricing Program van Apple, dat het mogelijk maakt om grotere aantallen apps te kopen en daarmee tot 50% korting te krijgen. Het maakt het voor scholen mogelijk om te besparen op de kosten, wanneer zij grote aantallen iPad’s van een bepaalde app willen voorzien. De iPad scholen hebben er wat dat betreft weer een aantal mogelijkheden bij gekregen, wat aangeeft dat Apple educatie nog altijd serieus neemt.