iPad Scholen

Bibliotheek organiseert iPad-café en sluit aan op scholen

We maken tegenwoordig massaal gebruik van tablets, waarbij de iPad voor veel mensen de meest populaire keuze blijkt. We zien dit terug aan het gebruik op de 04NT (Onderwijs Voor Nieuwe Tijd) scholen (iPad scholen), maar ook in bijvoorbeeld het initiatief dat een bibliotheek in Heenvliet is gestart. Het gaat om de bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, waar men binnenkort een iPad-café organiseert. Kinderen kunnen hier op school mee werken, maar dit biedt anderen de mogelijkheid om er ook eens op een leuke manier samen mee aan de slag te gaan.

Heus iPad-café

In het iPad-café kan een ieder met een iPad of een andere tablet langskomen, om samen gebruik te maken van het apparaat. Waar kinderen er tegenwoordig les mee krijgen op de iPad scholen, biedt dit anderen de mogelijkheid om er op een vernieuwende manier gebruik van te maken. Uiteraard zorgt de bibliotheek voor een hapje en een drankje, waardoor het niemand ergens aan tekort zal komen.

Tips en informatie

Bovendien biedt het iPad-café de gebruikers de mogelijkheid om tips uit te wisselen, bijvoorbeeld met betrekking tot het surfen of het gebruik van handige apps. Wat dat betreft probeert men er op deze manier voor te zorgen dat een ieder het maximale uit de tablet kan halen. Kinderen krijgen op school de kans om alle ins en outs te leren kennen, maar volwassenen dienen dat over het algemeen zelf uit te zoeken. Door de tablet mee te nemen kunnen de deelnemers informatie en tips uitwisselen, of andere enthousiastelingen vertellen over het gebruik van het apparaat. Mocht het idee aanslaan, dan is de kans groot dat de iPad scholen er voortaan een broertje bij hebben, in de vorm van het iPad-café voor iedereen buiten de kinderen.