iPad Scholen

Bossier City school ontvangt fiks bedrag voor educatie en 100 iPad Mini’s

Leraren van de Central Park Elementary school werden totaal verrast door de gift van $74.000, inclusief 100 iPad Mini’s. De gift is afkomstig van Bossier Parish education en komt voort uit een enorme dankbaarheid ten opzichte van de school. De leraren gaven de A-Kids-Choice Foundation van Denise Bankston een staande ovatie, toen ze liet zien dat er dozen met iPads beschikbaar waren voor de kinderen. De Foundation adopteert met de Central Park school de vijfde school op een rij en brengt het onderwijs daarmee een belangrijke stap verder.

Lespakket bij iPad Mini

Het unieke van de gift in combinatie met de iPad’s is volgens Rebecca Cooper, een bibliotheekmedewerkster van de school, de mogelijkheid om bijvoorbeeld een abonnement op PebbleGo te nemen. Dit helpt de kinderen al vanaf hun eerste jaren om goed te leren lezen, totdat ze dit uiteindelijk goed kunnen en prima schoolprestaties zullen leveren. Met name de jonge kinderen die nog niet kunnen lezen hebben veel aan een iPad Mini, in combinatie met een lesprogramma dat volledig op hen gericht is. Wat dat betreft draagt de gift enorm bij aan het ontwikkelen van de kwaliteiten van de kinderen.

Foundation voor andere kinderen

Denise Bankston begon de Foundation ooit nadat ze met haar eigen zoon B.T. Bankston tegen enorme problemen aanliep. Hij had onder andere dyslexie, waardoor hij volgens zijn school destijds nooit zou kunnen afstuderen. Zijn moeder liet zich dat echter niet zomaar vertellen en begon te werken aan een mogelijkheid voor hem om dit toch te doen. Dit lukte uiteindelijk via de Landmark School in Boston, waar ze de school nog altijd dankbaar voor is. Ze probeert met de Foundation nu wat terug te doen voor andere kinderen die moeilijker leren, met behulp van giften en de iPad Mini’s