iPad Scholen

Brugklassers gaan met iPad aan de slag

Dit schooljaar zijn er een aantal iPad scholen van start gegaan, die op een aantal verschillende manieren navolging lijken te krijgen. Het project wordt tot nu toe goed ontvangen, maar bijvoorbeeld de RGO in Middelharnis heeft besloten de leerlingen het komende schooljaar ook een iPad aan te bieden. Het is volgens de school van belang om prikkelend en uitdagend onderwijs aan te bieden, iets waar deze moderne technologie uitstekend bij aansluit.

Moderne leermiddelen

Het is volgens de school van groot belang om de huidige hulpmiddelen uit te breiden met een moderne toepassing als de iPad. De scholieren werken er thuis vaak al veel mee, waardoor ze hun vaardigheden op school op een educatieve manier toe kunnen passen. Bovendien is de school van mening dat het mogelijk is om voor een krachtig en onderscheidend onderdeel te zorgen, dat nieuwe leerlingen aan zal trekken.

Aanvulling door de iPad

De school behoort overigens niet tot de iPad scholen, aangezien de leraar geen coach wordt en de boeken gewoon behouden blijven. De iPad zal een aanvulling vormen op het boek en het schrift, waardoor de leerlingen bijvoorbeeld de mogelijkheid hebben om snel informatie op te zoeken. De leerlingen kunnen de iPad op school gratis lenen, maar hebben daarnaast de mogelijkheid om gebruik te maken van een leaseconstructie, om hier op termijn eigenaar van te worden. De school kan flinke kortingen aanbieden, waardoor het leerlingen ook financieel tegemoet kan komen. Wat dat betreft vormen de iPad en de school een goede combinatie, die we wellicht op meer verschillende locaties terug zullen gaan zien.