iPad Scholen

Coppell ISD rolt iPad op school rustig uit met voldoende beveiliging

Coppell ISD heeft het plan zich als een ware iPad school te gaan presenteren en gedragen, door ook de scholieren in het middelbaar onderwijs een iPad aan te gaan bieden, nadat eerder de High School studenten hier al de beschikking over kregen. De school gebruikt op deze manier een stapsgewijze introductie, om de volledige school over te zetten op het gebruik van de tablet en zich daarmee meer modern te gaan gedragen. Ouders hadden vooraf enkele vragen over de beveiliging, maar de school doet er alles aan om deze op de juiste wijze te adresseren.

Scholieren middelbare school met een iPad

De scholieren in het middelbaar onderwijs zullen vanaf de herfst de beschikking krijgen over een iPad. Coppell ISD koopt er 3.100, zodat de scholieren hier zelf mee aan de slag kunnen en ze de tablet bovendien ook mee naar huis kunnen nemen. Dit laatste maakt het gemakkelijk om er huiswerk op te maken, maar zorgt er daarnaast voor dat leerlingen thuis de beschikking dienen te hebben over draadloos internet en bijvoorbeeld de ouders verantwoordelijk worden voor het verantwoord gebruik van het netwerk.

Beveiliging van de iPad

Ouders hadden daarnaast hun vraagtekens bij de beveiliging van de iPad, om het gebruik in goede banen te kunnen leiden. De school maakt gebruik van een goed en degelijk filter op het netwerk, dat ervoor zorgt dat de scholieren de iPad uitsluitend voor educatief gebruik kunnen toepassen. Daarnaast kunnen de onderwijzers tijdens de les gebruik maken van een computerprogramma, om na te gaan waar de leerlingen naar kijken. Dit maakt het mogelijk om hen eenvoudig in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat ze op de juiste manier met de iPad om zullen gaan.