iPad Scholen

De iPad school pakt onderwijs totaal anders aan

De iPad school gaat op een heel andere manier om met het onderwijs. Kinderen zijn niet alleen heel verschillend, de toekomst vraagt ook om heel andere vaardigheden dan veel kinderen op dit moment op school leren. Dat stelt Maurice de Hond, de drijvende kracht achter de iPad scholen in Nederland. Hij is van mening dat we de iPad op school kunnen gebruiken om de persoonlijke talenten en mogelijkheden te ontwikkelen, waardoor de kinderen volledig klaar zijn voor de toekomst.

Persoonlijk plan voor de leerlingen

De iPad scholen maken gebruik van een persoonlijk plan. Iedere 6 weken spreken de kinderen samen met de ouders en de leraar, over de doelen voor de komende periode. Afhankelijk van het plan gaan de kinderen aan de slag met een aantal verschillende activiteiten. Ze doen er hiervan een aantal op de iPad, maar er zijn bijvoorbeeld ook speciale workshops waarin de kinderen beter met elkaar samen leren te werken. Er is ook gewoon ruimte voor gymnastiek en andere activiteiten, maar de aanvulling met de iPad zorgt voor een extra dimensie voor veel van de schoolgaande kinderen.

Nieuwe iPad scholen na de zomer

Na de zomervakantie zullen er opnieuw 3 nieuwe iPad scholen van start gaan, wat aan lijkt te geven dat er sprake is van een succes. Het gaat om bestaande scholen, die de methodiek overnemen nu ze zien hoe dat op andere scholen werkt. Volgens de Hond is er ook vanuit het buitenland veel interesse. Hij zegt mails te hebben ontvangen van mensen en partijen uit 40 verschillende landen, die zeer nieuwsgierig zijn naar het concept. De iPad school lijkt wat dat betreft een blijvertje, wellicht weten we over een aantal jaren niet meer beter.