iPad Scholen

De Waerdenborch neemt eerste schoolexamen op iPad af

iPad Scholen

Een klas aan school De Waerdenborch in Holten heeft voor het eerst een examen gemaakt, op de iPad. De scholengemeenschap claimt in ieder geval een van de eersten in Nederland te zijn, die op deze manier de kennis van de leerlingen test. De VO-raad, de koepelorganisatie van het voortgezet onderwijs, bevestigt dat de school een van de eersten is die op deze manier besluit een examen af te nemen. De school is enthousiast en is van mening dat ook andere scholen dit zouden moeten overwegen.

Primeur voor de leerlingen

Het was voor de leerlingen in ieder geval de eerste keer dat ze op deze manier een examen konden maken. Het ging om het schoolexamen maatschappijleer, waarbij ze gebruik konden maken van een iPad. Andere leerlingen die aan het examen wiskunde zaten maakten gebruik van pen en papier, maar zij mochten gebruik maken van de moderne technologie. Digitale examens worden overigens al wel meer afgenomen, al gaat het in de meeste gevallen om het gebruik van de computer. Het daadwerkelijk werken op de iPad komt nog niet zo vaak voor, maar lijkt wel enorm veel potentie te bieden.

Toegevoegde waarde iPad

Volgens Jan-Wolter Smit zal hier snel verandering in komen. De projectleider ‘leren met ict’ is erg enthousiast over het gebruik van de iPad en ziet heel duidelijk een toegevoegde waarde. Het is volgens hem voor interessant dat het via de iPad mogelijk is om filmpjes aan te bieden met meer informatie, naast het feit dat leerlingen de informatie ook thuis kunnen raadplegen en meer informatie op het internet kunnen zoeken. Daarnaast kunnen de leerlingen de iPad gebruiken om een presentatie in elkaar te zetten, een verslag te maken of een website te ontwerpen en het resultaat direct naar een leraar door te sturen.