iPad Scholen

Derde iPad school in Almere van start

In Almere gaat vanaf het komende schooljaar alweer de derde iPad school van start. De stad loopt daarmee voorop qua ontwikkeling in Nederland. Het gaat om basisschool Het Palet in Tussen de Vaarten in Almere. Het wordt de derde O4NT school in de stad, de scholen die we ook wel kennen als een iPad school. De Argonaut en Digitalis werden dit al eerder. Zij gingen echter van start met een proef, het komende jaar zullen zij het nieuwe onderwijs over de gehele school uit gaan rollen.

O4NT onderwijs in Nederland

Het O4NT in Nederland begint steeds grotere vormen aan te nemen. Het gaat voor Onderwijs voor de Nieuwe Tijd, een initiatief van Maurice de Hond. De scholieren maken veelvuldig gebruik van de iPad, waardoor we in de volksmond ook wel spreken van iPad scholen. Het onderwijs legt de nadruk op de individuele talenten van de kinderen, door af te stappen van de klassikale lessen in een gemiddeld tempo. In plaats daarvan biedt het nieuwe onderwijs juist veel meer ruimte aan de specifieke talenten, die de kinderen op die manier beter kunnen ontwikkelen.

Onderwijs+Jij op Het Palet

Op de basisschool Het Palet zal men gebruik gaan maken van een Onderwijs+Jij programma, met behulp van de iPad. Dit onderwijs is erop gericht om de nieuwste technologieën te gebruiken, om unieke talenten verder te ontwikkelen. De iPad en de verschillende apps zorgen ervoor dat de kinderen zowel op als buiten de school op een bijzondere nieuwe wijze kunnen leren. De kinderen krijgen de ruimte om zich te ontwikkelen, waardoor ze aan de andere kant nieuwsgierig worden en graag nieuwe dingen bij willen leren. Op die manier kan de iPad school onderwijs bieden dat past bij de huidige tijdgeest.

Ouders reageren positief op iPad school

Volgens de directeur Hans van Alphen van de school zijn ook de ouders voorlopig positief over de introductie van het O4NT. Zij zijn vanaf het begin betrokken bij het project en de grote meerderheid is er enthousiast over. Zij zijn vooral blij dat de kinderen nu les krijgen op een manier die past bij de wijze waarop zij thuis met technieken en apparaten omgaan. Op de website van Het Palet beschrijft men nu al een dag van de kinderen op de nieuwe school, waardoor het beter duidelijk wordt wat de iPad school aan zal gaan bieden en wat er zal gaan veranderen.