iPad Scholen

Fondsenwerver haalt geld op voor iPad Mini op scholen

Dankzij een wervingscampagne is een fondsenwerver voor de Wilson Elementary School erin geslaagd om geld op te halen voor de aankoop van 25 nieuwe iPad Mini’s. De basisschool ontving een bedrag van $13.000 en wil dat geld gebruiken om kinderen in aanraking te brengen met de moderne technieken en apps van educatieve waarde. De huidige iPads waar de school gebruik van maakt werden ingezet om online video’s te maken, waar bezoekers van de website vervolgens op konden stemmen door een donatie te maken.

Kleinere iPads gekocht

De school wilde oorspronkelijk 30 nieuwe iPad Air modellen kopen, met een bedrag van $30.000. De donatie van het collectief bleef helaas wat achter, waardoor de school uiteindelijk besloten heeft om 25 iPad Mini modellen te kopen. Ook deze tablet stelt kinderen op school in staat om te werken met educatieve apps en gebruik te maken van compacte online mogelijkheden. Bovendien past het formaat van de kleinere iPad heel goed bij de handen van de kinderen op de basisschool. Wat dat betreft kiest de iPad school er hiermee als het ware voor om ze eerst kennis te laten maken met de iPad Mini, zodat ze later altijd nog kunnen overstappen naar een iPad Air.

Overtuigd van de iPad

De iPad School was al eerder overtuigd van het gebruik van de iPad en wilde er met de actie graag voor zorgen dat meer kinderen hier gebruik van kunnen maken. Dankzij de tablet hebben de kinderen de mogelijkheid om meer rijke content tot zich te nemen en zich te verdiepen in de onderwerpen die zij interessant vinden. Het lijkt wat dat betreft een kwestie van tijd tot meer kinderen op de basisscholen kunnen werken met de iPad en ze onder andere educatieve apps kunnen gebruiken.