iPad Scholen

Gebruik van iPad als pre-school hulp helpt kinderen met speciale behoeften

De iPad school valt inmiddels niet meer weg te denken uit het onderwijslandschap, een pre-school lerares in Amerika zorgt er met de iPad Mini nu tevens voor dat kinderen met speciale behoeften de juiste voorbereiding krijgen. Het is volgens de lerares van groot belang dat kinderen de juiste begeleiding ontvangen, zodat ze vervolgens op een prettige en succesvolle manier naar school kunnen gaan.

Gebruik van de iPad Mini

De lerares maakt gebruik van de iPad Mini, die er onder andere voor moet zorgen dat de leerlingen de aandacht krijgen die zij nodig hebben. Zij hebben over het algemeen moeite met de reguliere boeken en andere lessen, nog voordat ze naar school gaan. Bovendien hebben zij in de eerste klassen moeite om mee te komen met de groep. Door al voordat ze naar school gaan gebruik te maken van de iPad Mini is het mogelijk om ze beter voor te bereiden. Dat betekent dat ze als het ware een kleine voorsprong nemen op de rest.

Ontspannen in het klaslokaal

Het resultaat is dat de leerlingen die gebruik maakten van de iPad Mini meer ontspannen in het klaslokaal zitten. Zij hoeven niet langer op hun tenen te lopen om de rest bij te kunnen houden, het is in plaats daarvan voldoende om rustig mee te gaan met de rest. De pre-school ervaren door middel van de iPad Mini bieden ze voldoende achtergrond om het tempo bij te kunnen benen. De iPad kan wat dat betreft ook al voordat de kinderen naar school gaan van grote toegevoegde waarde zijn.

Leren op een iPad

Bovendien hebben de leerlingen met speciale behoeften op die manier al een keer kennisgemaakt met de iPad, zodat ze daar op school direct goed mee uit de voeten kunnen. Dat betekent dat ze kunnen studeren door middel van de iPad, zonder dat ze daar eerst nog eens apart de tijd voor kunnen nemen. Het leren door middel van de iPad gaat de leerlingen over het algemeen goed af, de resultaten van de iPad scholen in Nederland zijn uitstekend. De kans is wat dat betreft groot dat we over een paar jaar niet meer beter weten dan dat we op school gebruik maken van een iPad.