iPad Scholen

Geslaagd experiment New Trier met iPad smaakt naar meer

De New Trier High School experimenteert sinds dit schooljaar met het gebruik van de iPad in de klas en is erg positief over de resultaten. Momenteel gebruiken ‘slechts’ 700 studenten de tablet, maar het komende schooljaar zal deze voor iedereen beschikbaar zijn. Afgelopen september bleek dit logistiek nog niet mogelijk, waardoor er een interessante testcase ontstond. De iPad blijkt een zeer waardevolle aanvulling op het lesmateriaal, waardoor de school er graag op een meer grote schaal gebruik van wil gaan maken.

Volgend jaar alle studenten

Vanaf het komende schooljaar krijgen alle scholieren de iPad tot hun beschikking. Het gaat om duizenden scholieren, die de iPad vooral zullen gebruiken om meer materiaal tot hen te kunnen nemen, op het moment dat ze door schoolboeken heen bladeren. De school werkt samen met een aantal uitgeverijen, om de kosten te besparen en de content zo rijk mogelijk vorm te kunnen geven. Het is onder andere deze samenwerking die ervoor zorgt dat de iPad Air en school een uitstekende combinatie vormen.

Enorme besparing op de kosten

Bijkomend voordeel is volgens de school dat de iPad ervoor zorgt dat ouders flink op de kosten van boeken kunnen besparen. Het is niet langer nodig om reguliere boeken te kopen. In plaats daarvan kunnen de ouders af met de digitale varianten, die er beschikbaar zijn voor de iPad. Deze zijn een stuk voordeliger. Dit zorgt er in combinatie met de scherpe prijzen voor de collectieve inkoop van iPads voor dat de kosten enorm meevallen. Het was volgens de school niet te bedoeling om op de kosten te snijden, maar men is er desalniettemin blij met deze positieve bijwerking.