iPad Scholen

Gratis apps Apple grote kans voor iPad scholen

Apple heeft aangekondigd dat het apps als Pages, Numbers en Keynote voortaan gratis aan zal bieden, op het moment dat iemand besluit een nieuw iOS device aan te schaffen. Het kan hierbij gaan om een nieuwe iPhone, maar natuurlijk ook om een iPad. Dit is een grote kans voor scholen die hier veel gebruik van maken. De iPad scholen in Nederland kunnen er op die manier namelijk voor zorgen dat kinderen altijd met uitstekende Office software kunnen werken.

Pages, Numbers en Keynote

Met name Pages, Numbers en Keynote zijn erg interessant, programma’s die tot op dit moment nog net iets minder dan €20 per stuk kosten. Nu Apple heeft aangegeven deze programma’s gratis beschikbaar te willen stellen aan een ieder die een nieuwe iPad koopt is het verstandig nog even te wachten met de aanschaf hiervan. Pages maakt het mogelijk om documenten op te stellen, met Numbers kunnen en spreadsheets worden aangemaakt en Keynote is de basis voor een professioneel ogende presentatie. Wat dat betreft zorgt Apple ervoor dat kinderen op de iPad scholen uitstekende software tot hun beschikking krijgen.

Creatieve apps van Apple

Daarnaast zal Apple meer apps gratis aan gaan bieden, waardoor de kinderen op de iPad scholen en ieder ander die een dergelijke tablet aanschaft zich op een uitstekende manier kunnen ontwikkelen. Voorbeelden van de gratis apps zijn iMovie en iPhoto. Dit zijn apps waarmee het mogelijk is om foto’s te bewerken en te beheren, of een video te monteren. Juist het creatieve aspect komt op de iPad scholen op een goede manier naar voren. Het is alleen al daarom prettig dat Apple juist nu deze stap zet, aangezien de scholen zich hierdoor op een meer positieve manier naar buiten kunnen presenteren.

Werken op de iPad

Het werken op de iPad op school leidt nog altijd tot discussies, waardoor het prettig is dat Apple een stap in de goede richting zet. Kinderen zullen in hun verdere leven ook veel met digitale documenten te maken krijgen, waardoor het fijn is als ze daar al jong ervaring mee op kunnen doen. Op die manier worden ze goed voorbereid op waar ze later mee te maken zullen krijgen. Wat dat betreft lijken de iPad scholen een stap in de goede richting en zal het een kwestie van tijd zijn totdat meer mensen dit in beginnen te zien.