iPad Scholen

Grotere iPad voor scholen

Apple lijkt te werken aan een iPad met een groter schermformaat, een tablet die vooral scholen en bedrijven aan zou moeten spreken. Momenteel wordt er binnen de diverse geruchten gesproken van de iPad Maxi, al is het nog niet goed duidelijk welke naam het apparaat uiteindelijk mee zal krijgen. Het scherm zal waarschijnlijk een doorsnee hebben van 12,9”, waar de huidige iPad Air nog ‘maar’ 9,7” meet en de iPad Mini met 7,9” nog een stuk kleiner is. Ook gaan er geruchten de ronde over een apparaat met een doorsnee van 11,4”, waardoor het nog niet helemaal duidelijk is welke kant Apple uiteindelijk op zal gaan.

Maart 2014

Naar verwachting zal de iPad Maxi of een soortgelijk apparaat al in maart 2014 worden gepresenteerd. Bronnen uit China geven aan dat er op dit moment sprake is van tests met de grotere iPad. De tests vinden plaats bij Foxconn, een fabrikant die al jarenlang betrokken is bij de verschillende producten die Apple wereldwijd op de markt brengt. Indien de planning blijkt te kloppen en alles volgens plan verloopt zouden we de nieuwe iPad voor op de scholen volgend jaar al kunnen verwachten.

Scholen en bedrijven

Apple lijkt met de grotere iPad te willen zorgen voor een alternatief voor de laptop. Met name op scholen en bij bedrijven blijkt het vaak nog lastig om de overstap te maken naar de tablets. De iPad scholen hebben hier een goede aanzet tot gedaan, maar binnen het reguliere onderwijs wordt er nog vaak gebruik gemaakt van de meer traditionele computers. Wellicht wil Apple er met deze iPads voor gaan zorgen dat ze een alternatief worden voor de MacBooks die er momenteel beschikbaar zijn. Met name scholen en bedrijven zouden veel interesse hebben in een iPad met een groter schermformaat.