iPad Scholen

High School drummer geeft de voorkeur aan een iPad

De iPad heeft z’n plaats op school inmiddels meer dan weten te verdienen, de tablet is daar niet meer weg te denken. In Amerika heeft de iPad daarnaast aan weten te tonen dat het ook op muziekscholen een goede investering kan vormen. Een van de High School drummers daar lijdt aan een spierziekte en kan daarom niet meer drummen met de bekende stokken. Met de iPad kan hij dat nog wel, waardoor hij toch weer zijn favoriete muziek kan maken.

Lichamelijke beperking

Het gaat om Ethan die last heeft van een vervelende spierziekte. Deze beperkt hem steeds meer in wat hij nog wel en niet meer kan. Sinds enige tijd lukt het hem niet meer om de stokken van het drumstel op de juiste manier vast te houden, laat staan er mee te drummen. De iPad op school biedt voor hem een belangrijke uitkomst. Dankzij de iPad heeft hij wel weer de mogelijkheid om te drummen en de muziek te maken waar hij van houdt. De High School drummer zou wat dat betreft niet meer zonder de tablet van Apple willen.

Gebruik van de iPad voor muziek

De iPad wordt door meer muzikanten gebruikt om muziek te maken, op de tablet is onder andere GarageBand beschikbaar. Het is de eerste keer dan de iPad op school wordt ingezet als een dergelijk instrument, omdat iemand niet meer de mogelijkheid heeft gebruik te maken van de reguliere instrumenten die er beschikbaar zijn. De iPad biedt uitkomst door de software op een manier aan te bieden dat Ethan er nog goed mee kan werken. Bovendien is het resultaat van zeer goede kwaliteit, de iPad weet de rol van het drumstel goed over te nemen.

iPad op de muziekschool

De iPad op school is inmiddels een bekende verschijning, dankzij de mogelijkheden om ook muziek te maken kan de iPad ook op de muziekschool een interessante investering vormen. Het is op de iPad mogelijk om beter te leren spelen en het spelen mogelijk te maken wanneer er sprake is van lichamelijke beperkingen. Wat dat betreft zijn zowel de school als Ethan ontzettend blij en trots dat het lukt om door middel van de iPad op school toch weer mee te doen met de rest.