iPad Scholen

Hoe werkt de iPad op school in de praktijk?

De iPad op school vormt inmiddels een vertrouwde combinatie. Steeds meer scholen maken gebruik van de tablet en zorgen er daarmee voor dat hun leerlingen op een moderne wijze onderwijs kunnen volgen. Hoe werkt het gebruik van de iPad op school eigenlijk in de praktijk? Een school in Limburg speelt open kaart en toont journalisten hoe ze dagelijks omgaan met het gebruik van de tablet.

De digitale agenda

De school maakt door middel van de iPad bijvoorbeeld gebruik van een digitale agenda. Dit maakt het aan het begin van de week eenvoudig om samen met de leerlingen door te nemen hoe de week eruit gaat zien en welke taken er voor de komende dag op de planning staan. Het helpt de kinderen hun dagen en weken beter te plannen, zodat ze meer gestructureerd aan de taken kunnen werken. Uiteraard is dat ook zonder de iPad mogelijk, al maakt het tablet het wel een stuk eenvoudiger en bovendien interactiever.

Afwisseling op de iPad

De leerlingen op veel scholen die gebruik maken van de iPad zijn daar echter niet heel de dag mee bezig. Aan de andere kant gaan ze ook nog regelmatig aan de slag met pen en papier. Dat zorgt ervoor dat ze de verschillende vaardigheden naast elkaar kunnen ontwikkelen. Ook op de iPad zelf is er voldoende sprake van afwisseling. Regelmatig gebruiken de leerlingen de iPad om te lezen, terwijl ze daarop ook kunnen tekenen of opdrachten kunnen maken. Het is die grote mate van afwisseling die er volgens de directeur van de school voor zorgt dat de iPad op school een goede toevoeging is.

Leren in een hoger tempo

Uiteindelijk zorgt de iPad op school ervoor dat het mogelijk is om te leren in een hoger tempo. Het maakt het mogelijk om sneller vooruitgang te boeken en er daarmee voor te zorgen dat de leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Met name de leerlingen met een specifiek talent krijgen de kans om dat sneller en bovendien verder te ontwikkelen. Dat de iPad op school van toegevoegde waarde is lijkt buiten kijf te staan, waardoor de kans groot is dat we de tablet de komende jaren alleen nog maar meer gaan zien.