iPad Scholen

iOS 7.1 richt zich waarschijnlijk meer op iPad scholen

Er gaat al langer een gerucht de ronde dat Apple in maart iOS 7.1 zal lanceren, een flinke update van het meest recente besturingssysteem voor mobiele apparaten. Dit geldt onder andere voor de iPad, maar daarnaast ook voor de iPhone en de iPod. De update van het OS zal het waarschijnlijk beter mogelijk maken om meerdere apparaten binnen een organisatie te beheren. Wat dat betreft is de kans groot dat de iPad scholen veel profijt gaan hebben van iOS 7.1, aangezien het niet langer nodig is om gebruik te maken van de speciale Apple Configurator.

iDevices gemakkelijker beheren

Het wordt voor scholen waarschijnlijk een stuk gemakkelijker om hun iDevices te beheren en te onderhouden. Er zal waarschijnlijk een speciale website door Apple worden gelanceerd, die samen gaat werken met de iOS 7.1 software. Dit moet uiteindelijk de vervanging vormen van de Apple Configurator, die vooral voor kleinere bedrijven en scholen ontworpen leek. Met name de grote scholen en instanties kunnen er niet altijd even gemakkelijk mee werken.

Scholen en grote instanties

De grote scholen en instanties zouden er met iOS 7.1 gemakkelijker voor moeten kunnen zorgen dat ze de devices van personeel en studenten in de gaten kunnen houden. Bovendien gaat het om een Cloud-dienst, waardoor deze vanuit iedere locatie te benaderen valt. Verder moet het mogelijk worden om profielen aan te passen en deze op slot te zetten, waardoor gebruikers ze niet zomaar kunnen verwijderen. Wat dat betreft lijkt Apple zich op deze manier weer meer te willen gaan richten op het onderwijs en grote instanties, waar het lange tijd al de absolute marktleider was.
Er gaan geruchten de ronde dat Apple de update op 15 maart zal lanceren, maar omdat dit een zaterdag is lijkt dat onwaarschijnlijk.