De iPad als vervanger van de laptop op school
iPad Scholen

De iPad als vervanger van de laptop op school

Scholen ontvangen de iPad over het algemeen als zeer positief, ze dien daarvan de toegevoegde waarde op het moment dat er ze gebruik van beginnen te maken. Dat gaat zelfs zo ver dat de leerlingen en leraren na een tijdje vaak meer werken op de iPad dan op de laptops die er beschikbaar zijn. De iPad maakt het mogelijk er gewoon in de klas gebruik van te maken. Wel geven zij aan dat het gemakkelijker is om content te consumeren dan die daadwerkelijk te creëren.

Tekstverwerken op de iPad

Wat dat betreft is de iPad op school wat minder goed geschikt voor opdrachten gericht op tekstverwerken. Hier is een toetsenbord bij nodig, dat niet in alle gevallen voor handen is. De laptops hebben die toetsenborden wel, waardoor die nog vaak de voorkeur krijgen. Scholen die de iPad gebruiken met een toetsenbord hebben daar geen last van. Het is voor scholen die de iPad willen gebruiken wat dat betreft de moeite waard om te investeren in goede hoezen, bij voorkeur in combinatie met een toetsenbord voor de tablet.

De iPad op school

De iPad wint op school nog altijd aan populariteit. Jonge leerlingen kunnen gebruik maken van de iPad om op een speelse wijze nieuwe dingen te leren, terwijl de oudere scholieren de tablet kunnen gebruiken om effectiever te werken. Leraren kunnen dankzij de nieuwe iOS 9.3 software van Apple gemakkelijker het overzicht in de klas bewaren, waardoor de hardware en software goed op elkaar aansluiten. Apple slaagt er met de iPad in een apparaat te verkopen dat goed aansluit bij de behoeften van een groot aantal verschillende scholen.

Apple voor de scholen

Apple richt zich met zowel de hardware als de nieuwe software heel duidelijk op de scholen. De iPad moet het op school goed gaan doen en moet op termijn de boeken gaan vervangen. Zo ver is het op dit moment nog niet, maar het lijkt er wel op dat de iPad de toekomst zal hebben. Wat dat betreft lijkt het een kwestie van tijd voordat meer scholen ontdekken dat de iPad van grote toegevoegde waarde kan zijn. Tot die tijd is het aan de scholen om de iPad bijvoorbeeld van goede hoezen te voorzien, zodat de leerlingen en leraren daar vervolgens optimaal gebruik van kunnen maken.