iPad Scholen

iPad scholen blij met iOS 9.3 speciaal voor hen

De iPad scholen zijn blij met het feit dat Apple naar hen lijkt te luisteren. Het nieuwe besturingssysteem iOS 9.3 is daar een goed voorbeeld van, Apple zorgt er daarmee voor dat er een aantal functies beschikbaar worden waar leraren en scholen in het algemeen al veel langer om vragen.

Apple luistert naar de scholen

Apple heeft er nooit een geheim van gemaakt zich te richten op het onderwijs, het bedrijf zorgt er bijvoorbeeld jaarlijks met kortingen voor dat scholieren en studenten de Apple producten met korting kunnen kopen. Sinds enige tijd zijn er een aantal iPad scholen actief, naast scholen die op grote schaal gebruik maken van de tablet. Apple lijkt naar de beide groepen te willen luisteren, bijvoorbeeld door het mogelijk te maken vanaf een algemene tablet mee te kijken naar wat de leerlingen doen.

Mogelijkheden met iOS 9.3

De nieuwe software iOS 9.3 biedt een aantal vernieuwende mogelijkheden. Apple zorgt er bijvoorbeeld voor dat scholen gebruik kunnen maken van meerdere accounts, zodat leerlingen kunnen inloggen met hun eigen Apple ID. Daarnaast is het mogelijk om tablets samen te gebruiken, niet iedere leerling heeft meer een eigen iPad nodig. Verder kan de leraar bijvoorbeeld meekijken met wat de leerlingen doen of klassikaal zorgen voor instructies op de tablet. Wat dat betreft zal het voor scholen en leraren een stuk gemakkelijker worden om de leerlingen op de juiste manier gebruik te laten maken van de iPad.

Toekomst van de iPad scholen

Apple lijkt hiermee bovendien aan te geven dat het toekomst ziet in de iPad scholen. In Nederland is Maurice de Hond een belangrijke drijvende kracht achter het project, maar ook in het buitenland maken steeds meer scholen gebruik van de tablet. Apple lijkt er de komende jaren voor te willen gaan zorgen dat dit aantal verder zal toenemen, er zal wat dat betreft een bundeling van de verschillende krachten ontstaan. In de meer praktische zin kunnen de iPad scholen binnenkort rekenen op iOS 9.3, waarmee het een stuk gemakkelijker wordt om de leerlingen op de juiste wijze te begeleiden.