iPad Scholen

De iPad met een toetsenbord is ideaal voor op school

De iPad vormt in combinatie met een toetsenbord de ideale keuze voor op school. Dat stelt NewsWire op basis van een review van zowel de tablet als de verschillende toetsenborden die er beschikbaar zijn. Het is op basis van die combinatie mogelijk om gemakkelijk op de tablet te typen en tegelijkertijd verdiepende stof op te zoeken.

Typen in de klas

Leerlingen maken steeds meer gebruik van digitale hulpmiddelen tijdens de lessen. Dat betekent onder andere dat zij regelmatig gebruik dienen te maken van een tekstverwerker. Dat kan aan de hand van het digitale toetsenbord van de iPad zelf, maar een fysiek toetsenbord heeft over het algemeen de voorkeur. Het zorgt ervoor dat de leerlingen als het ware kunnen werken op een laptop, zonder dat ze daarvoor een log en groot apparaat mee naar school hoeven te nemen.

Compacte laptop

De iPad op school vormt wat dat betreft een soort compacte laptop. De leerlingen kunnen er gemakkelijk overheen kijken om de leraar aan te kijken. Bovendien hebben ze het scherm vrij om de informatie tot zich te nemen en kunnen ze leren om met de tien vingers blind te typen. De iPad op school vraagt wat dat betreft om het gebruik van een goed toetsenbord, op basis van een kabel of een Bluetooth verbinding. Het is bovendien een uitstekend idee om er ook een iPad hoes bij te komen en het daarmee mogelijk te maken om de tablet neer te zetten en goed te beschermen.

De iPad op school

De iPad op school valt zowel in Nederland als in het buitenland haast niet meer weg te denken. Dat betekent dat voor scholen die gebruik maken van de iPad de tijd is aangebroken om na te denken over de wijze waarop ze daar zo slim mogelijk gebruik van kunnen maken. Het is bijvoorbeeld van belang om het de leerlingen eenvoudig te maken informatie op te zoeken en die vervolgens te verwerken. Een toetsenbord voor de iPad op school is van grote toegevoegde waarde en maakt het werken hiermee een stuk eenvoudiger.