IT-managers en scholen zeer te spreken over veiligheid van de iPad
iPad Scholen

IT-managers en scholen zeer te spreken over veiligheid van de iPad

De iPad is op school niet meer weg te denken en ook binnen het bedrijfsleven vormt deze tablet een populaire keuze. Sterker nog, het zijn specifiek de IT-managers die er te spreken zijn over bijvoorbeeld de beveiliging van dit apparaat. Zij hebben daar een goede kijk op en beoordelen de iPad als een veilig apparaat. Het is wat dat betreft niet vreemd dat ze er net als op de scholen in grote getale gebruik van maken.

Grootste marktaandeel voor Apple

De beveiliging van de iPad wordt door de helft van de IT-managers omschreven als erg goed of zelfs uitstekend. Dat betekent dat de managers binnen de IT er erg over te spreken zijn, een geluid dat we ook kennen van de scholen die er inmiddels een tijdje mee werken. De tweede plaats is voor de Microsoft Surface en op de derde plaats vinden we de Windows-10 tablets. Opvallend genoeg is er voor Samsung geen plaats in dit rijtje met meest veilige tablets. Met name op school en binnen de IT is de beveiliging van groot belang.

Beveiliging van de iPad

De beveiliging van de iPad zit volgens de IT-managers en de scholen op een degelijke wijze in elkaar. Het is wat dat betreft dan ook niet zo vreemd dat 67% van de managers een Apple iPad blijkt te gebruiken. Dat is meer dan de 62% die gebruik maakt van een Samsung tablet. De meerderheid van de gebruikers vind het vooral van belang dat de beveiliging van de tablets in orde is. Het liefst zouden ze gebruik maken van een traditionele desktop die helemaal dicht te timmeren is. De iPad van Apple vormt echter het beste alternatief.

De iPad op school

De iPad vormt ook op school een populaire keuze, vooral sinds Apple het met iOS 9.3 mogelijk maakt om gebruik te maken van enkele apps speciaal voor op scholen. Leraren hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om activiteiten van leerlingen in de gaten te houden. Op die manier draagt de iPad van Apple op een krachtige manier bij aan het veilige gebruik van de tablets in de lessen.