iPad Scholen

Kan de iPad scholen helpen scholieren meer bij te brengen?

De iPad begint steeds verder door te dringen in het schoolsysteem, waardoor er op verschillende fronten goed gekeken wordt naar de effectiviteit van dit middel. Is de iPad op school daadwerkelijk van toegevoegde waarde, of is het vooral een leuk extraatje voor de scholieren? Het lijkt er in Engeland in ieder geval op dat de tablet op school een groot succes is. Tijdens de London Education Show, de BETT, zijn er talloze apps, suggesties en case studies te vinden, van scholen die er met veel succes gebruik van maken.

Enorme verbetering bij Hove Park School in Sussex

Een voorbeeld is de Hove Park School in Sussex, waar men sinds een tijdje gebruik maakt van de iPad op school. De scholieren maken daar vanaf 2011 gebruik van de iPad, waardoor het inmiddels goed mogelijk is om de resultaten te beoordelen. Waar de school eerder onderaan de ranglijsten bungelde, is daar veel verandering in gekomen. Het is de op één na meest sterk verbeterde school qua prestaties. Wat dat betreft lijkt de iPad school het onderwijs nu weer goed op de rails te hebben, waardoor de leerlingen van de tablet kunnen profiteren.

Aandacht en tempo

Volgens Derek Trimmer is het vooral de combinatie van aandacht en een eigen tempo, die ervoor zorgt dat de iPad scholen in Engeland een succes zijn. De leerlingen worden meer bij de lessen betrokken en geven daardoor minder snel op. Daarnaast kunnen ze veelal in hun eigen tempo meedoen, waardoor ze niet afhaken op het moment dat het klassengemiddelde te snel of te langzaam gaat. Bovendien maakt de iPad het volgens hem een stuk gemakkelijker om ook de integratie met de ouders gemakkelijker te maken, waardoor de leerlingen hun huiswerk beter maken en hierdoor flinke sprongen voorwaarts maken.