iPad Scholen

Kleuters in tranen na aaiPet op 1 april

Kleuters van een basisschool in Heerhugowaard leken een mooie iPad tegemoet te kunnen zien, maar moesten het uiteindelijk doen met een gewatteerde aaiPet. Een kleuterjuf haalde een 1-april grap met de kinderen uit, waarbij ook de ouders werden betrokken. Niet alle ouders konden de grap waarderen, al bleef de kleuterjuf er tot op het laatste moment achter staan. Zij gaf aan een ICT-prijs te hebben geworden, waardoor alle kleuters een eigen Apple iPad zouden krijgen. De ouders dienden naar school te komen om de prijs in ontvangst te nemen.

Wantrouwen bij ouders

Een aantal goed oplettende ouders dacht al aan een 1-aprilgrap. Een deel daarvan werd echter toch overtuigd door het feit dat de school hierin meeging en de Apple iPad met naam en toenaam werd genoemd. Bovendien stonden er op de dag van de uitreiking prachtige zwarte tassen van iCentre in de klas klaar, waar de kleuters na een paar minuten naartoe mochten rennen. Veel ouders begonnen te geloven dat zij inderdaad een iPad zouden krijgen, iets waar veel gezinnen zelf lang voor zouden moeten sparen.

Gewatteerde pet voor de kinderen

Eenmaal de klas in gerend kwamen de kinderen er echter al snel achter dat er geen Apple iPad in de tas zat, maar het ging om een aaiPet, een gewatteerde pet. Zowel de kinderen als de ouders waren duidelijk teleurgesteld. Een aantal van de ouders sprak er zelfs schande van, omdat zij van mening waren dat het niet gepast is om dergelijke grappen te maken, over een apparaat dat veel ouders en kinderen graag in hun bezit zouden hebben. Vooral nu steeds meer iPad scholen de iPad’s aan de kinderen uitdelen waren een aantal van hen overtuigd geraakt dat ze hier inderdaad de beschikking over zouden krijgen.