iPad Scholen

Lancering iOS 7 leidt tot problemen op Engelse iPad scholen

Apple heeft onlangs iOS 7 gelanceerd, het nieuwe besturingssysteem dat zowel visueel als inhoudelijk volledig op de schop is gegaan. Apple heeft een nieuw uiterlijk gepresenteerd en talloze handige nieuwe functies toegevoegd. Dit leidt op een aantal iPad scholen in Engeland echter tot vervelende problemen. Aldaar stonden de iPads zo ingesteld dat er bepaalde filters actief waren en de administrators de mogelijkheid hadden om de apparaten op afstand te bedienen. Na de update bleek dit ineens niet meer mogelijk, aangezien de instellingen niet langer van toepassing waren.

Filters en administrators

Met name de mogelijkheid om de iPads op afstand aan te sturen leidde tot veel commotie, aangezien de scholieren nu ineens zelf de kans kregen instellingen aan te passen en aan de andere kant geen hulp op afstand meer konden ontvangen. Ook de filters die waren ingesteld waren in veel van de gevallen verdwenen, waardoor de scholieren in principe de mogelijkheid hadden de iPad te gebruiken zoals ze dat zelf wensten. Uiteraard hebben de scholen zo snel mogelijk actie ondernomen, maar de diverse fora van Apple zijn reeds volgelopen met klachten en vragen.

Innemen van de iPads

De scholen hebben er in de meeste gevallen voor gekozen om de tablets in te nemen, om ze op die manier onder controle te kunnen houden. Na de update van iOS 7 zijn de programmeurs op de scholen hard aan de slag gegaan om de instellingen opnieuw toe te passen en er daarmee voor te zorgen dat de scholieren er weer gebruik van kunnen maken op de manier zoals dat bedoeld is. Uiteraard zijn ook de filters weer actief en hebben de administrators de mogelijkheid om de iPads op afstand aan te sturen of uit te lezen.

Tegenvaller voor Apple

Dit heeft al met al gezorgd voor een behoorlijke tegenvaller voor Apple, dat juist zo positief was over de introductie van iOS 7. In slechts enkele dagen tijd zijn tientallen miljoenen gebruikers overgestapt naar het nieuwe besturingssysteem en heeft men daarmee een groot aantal nieuwe functies weten te introduceren. Wat dat betreft is het een smetje op een verder geslaagde lancering, waarmee Apple een nieuwe stap voorwaarts heeft weten te zetten. Met de iPad 5 op komst lijkt het er bovendien op dat de scholen een goede generale repetitie hebben gehad, voor de overstap naar wellicht een nieuw model.