iPad Scholen

Nanyang Girls’ High School in Singapore gebruikt iPad als leerondersteuning

De iPad verovert doorlopend nieuwe scholen, zo ook in Singapore. Het is de Nanyang Girls’ High School die er besloot gebruik te gaan maken van de iPad, om de meiden op een meer interactieve manier les te kunnen geven. Het is een van de beste openbare scholen in de stad, daar waar het leven het duurst ter wereld is. De school bestaat op 3 jaar na 100 jaar en probeert er met de iPad voor te zorgen dat het onderwijs meer modern in elkaar komt te zitten.

Volgende generatie leiders van het land

De school biedt plaats aan 1.700 scholieren, wat betekent dat ook de leiders van morgen er hun lessen volgen. Het is volgens de school van belang dat deze generatie maximaal gebruik maakt van de moderne hulpmiddelen als de iPad, omdat dit helpt zo effectief mogelijk om te gaan met de informatie die er digitaal beschikbaar is. De iPad gaat wat dat betreft verder dan de bekende schoolboeken, aangezien de scholieren op een meer interactieve manier met de stof om kunnen gaan.

Interactief onderwijs met de iPad

De school geeft bijvoorbeeld aan dat een vak als natuurkunde totaal anders in elkaar komt te zitten, wanneer de scholieren gebruik kunnen maken van de iPad. De ingebouwde HD-videocamera maakt het samen met de applicaties op het gebied van wetenschap mogelijk om bijvoorbeeld te ontdekken hoe de lancering van een raket werkt. De scholieren hebben meer plezier tijdens het leren, waardoor ze hun wereld kunnen verruimen en er meer interesse zal ontstaan in de verschillende vakgebieden. Wat dat betreft ziet de school de iPad als een duidelijke toevoeging op de lesmaterialen, zoals die tot op dit moment beschikbaar zijn voor de verschillende leerlingen.