iPad Scholen

Nederlandse iPad scholen laten zien wat innovatie is

We lopen in Nederland behoorlijk voorop wanneer het gaat om innovatief onderwijs. Dat hebben we onder andere te danken aan de iPad scholen. De Steve Jobs scholen van Maurice de Hond zorgen er in Nederland voor dat we veel ervaring hebben met het gebruik van de iPad.

De meest innovatieve scholen

Ook op andere scholen doet de iPad steeds vaker z’n intrede. Het zijn echter de Nederlandse iPad scholen die het meest voorop lopen. Zij maken dagelijks gebruik van de tablet van Apple en zorgen er bovendien voor dat zowel leraren als leerlingen daar op een innovatieve wijze mee om kunnen gaan. Apple draagt daar aan bij met goede software, zodat de iPad scholen zich verder kunnen ontwikkelen. Eind vorig jaar al werd een van de iPad scholen in Nederland genoemd bij de meest innovatieve scholen ter wereld, een zeer knappe prestatie.

Onderwijs met de iPad

Het onderwijs met de iPad ziet er in een aantal gevallen behoorlijk anders uit dan wat we gewend zijn, vandaar dat er sprake is van innovatie. Het is bijvoorbeeld niet langer nodig om uitsluitend klassikaal les te geven. In plaats daarvan bieden de iPad scholen de mogelijkheid om leerlingen op hun eigen niveau te stimuleren en ze stof aan te bieden waar zij daadwerkelijk wat aan hebben. Op die manier moeten de iPad scholen ervoor zorgen dat kinderen de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen, door te doen waar zij interesse in hebben.

De iPad op school en goede bescherming

Bovendien zijn de randvoorwaarden beschikbaar om de iPad op school op een succesvolle wijze te gebruiken. Het is voor leerlingen bijvoorbeeld van belang om een goede iPad hoes te gebruiken waarmee ze de tablet kunnen beschermen en die ze de mogelijkheid om de tablet op iedere mogelijke manier neer te zetten. De iPad scholen profiteren wat dat betreft van de ontwikkeling van de iPad en alles er omheen. De kans is groot dat de iPad een steeds grotere rol in zal gaan nemen, we kunnen wat dat betreft niet meer terug naar het ouderwetse leesboek.