Een nieuwe iPad voor iedere leerling op 5 scholen in Amerika
iPad Scholen

Een nieuwe iPad voor iedere leerling op 5 scholen in Amerika

De South Washington County Schools hebben besloten om opnieuw te investeren in de iPad op school. Al in 2013 besloten zij een groot aantal modellen aan te schaffen. Daar komen er nu nog eens 3.600 bij om de leerlingen op vijf scholen van een persoonlijke iPad te kunnen voorzien. Op die manier kunnen zij daar optimaal gebruik van maken en profiteren van de technologie die er voor in de klas beschikbaar is.

3.600 iPad’s vervangen

De scholengemeenschap besloot al in 2013 te investeren in de iPad. Inmiddels zijn de modellen verouderd en is het de moeite waard in een nieuwe versie te investeren. Dat betekent dat er voor het komende schooljaar 3.600 iPad-modellen worden aangeschaft. Het is op die manier mogelijk om de leerlingen op 5 scholen van een nieuwe tablet te voorzien. Zij hebben daarmee weer de kans om op hoog niveau mee te werken in de lessen. Anders dan vorige keer gaat het deze keer om individuele tablets per leerling, waardoor ze die ook mee naar huis kunnen nemen.

Meer technologie in het klaslokaal

De scholengemeenschap is overtuigd van de toegevoegde waarde van de technologie in het klaslokaal. De eerste aanschaf van de iPad-modellen in 2013 is goed bevallen. De iPad is er op de scholen niet meer weg te denken, volgens de leiding is het van groot belang dat de leerlingen daar gebruik van kunnen blijven maken. Met de nieuwe iPad wordt het mogelijk om sneller te werken en kunnen er nieuwe applicaties gebruikt worden die zullen zorgen voor een meer interactieve en educatieve ervaring.

Een iPad voor iedere leerling

Het nieuwe programma voor de iPad op school zorgt ervoor dat er een 1-op-1 toepassing mogelijk is. Dat betekent dat iedere leerling een eigen iPad zal ontvangen. Met die iPad is het mogelijk om op school de lessen te volgen en er tevens voor te zorgen dat het huiswerk gemaakt kan worden. Het gaat om de studenten en scholieren op de Park High School, de Oltman Middle School, de Crestview basisschool, Pullman basisschool en de Newport basisschool. De leerlingen hebben aangegeven enthousiast te zijn over het gebruik van de iPad op school.