iPad Scholen

Nieuwe iPad met gratis apps

De nieuwe iPad Air is een prachtig apparaat en ook de iPad Mini Retina ontving al direct positieve reacties. Wat dat betreft lijkt het een kwestie van tijd tot ook de iPad scholen over zullen stappen op het nieuwe apparaat. Aangezien de iPad een stuk lichter en dunner is geworden kunnen de kinderen er waarschijnlijk beter mee overweg en ligt deze beter in de hand. Bovendien heeft Apple besloten om de nieuwe iPad Air en iPad Mini uit te rusten met de mogelijkheid om gratis apps van Apple te downloaden.

Productiviteit

Het gaat allereerst om een aantal apps op het gebied van productiviteit, iets dat de iPad scholen uitstekend uit zal komen. Bij de aankoop van een iPad Air of een iPad Mini Retina is het mogelijk om apps als Pages, Numbers en Keynote gratis te downloaden. Dat betekent dat de kinderen de mogelijkheid hebben om teksten te verwerken, ze een spreadsheet op kunnen stellen en ze een presentatie kunnen maken. De apps zijn volledig gratis te downloaden en te gebruiken, waardoor het niet langer nodig is om hier een investering in te doen.

Creativiteit

Bovendien zijn er ook op het gebied van creativiteit een aantal apps beschikbaar, die niet langer vragen om een investering. Het gaat om iMovie en iPhoto, maar daarnaast ook om Garageband. Dit zorgt ervoor dat een ieder met een iPad Air of een iPad Mini Retina gratis gebruik kan maken van de verschillende apps die zorgen voor de ontwikkeling van creativiteit. Juist dit is en element dat de iPad scholen over het algemeen hoog in het vaandel hebben staan. De kans is wat dat betreft dan ook groot dat de scholen binnen niet al te lange tijd over zullen stappen naar de nieuwe tablets van Apple.

Scholen met iPads

De iPad scholen kunnen uitstekend uit de voeten met de nieuwe tablets, maar ook andere scholen lijken er uitstekend gebruik van te kunnen maken. Gezien de processorkracht die de beide tablets te bieden hebben, is de kans groot dat veel scholen minder snel gebruik zullen maken van een reguliere computer.
Met het oog op de iPad scholen en iPad’s op de scholen heeft Apple een enorme stap in de juiste richting weten te zetten. De kans is dan ook groot dat het gebruik van deze apparaten op de scholen alleen maar verder toe zal nemen en breder geaccepteerd zal gaan worden.