iPad Scholen

Obama gebruikt de iPad tijdens bezoek aan school

President Obama werd al vaker gezien met een iPad, maar maakte er tijdens een bezoek aan een school wel heel opvallend gebruik van. Hij bracht een bezoek aan een Adelphi school, om daar het ConnectED programma te promoten. Hij gebruikte hierbij een iPad om opnamen te maken, waardoor voor iedereen duidelijk was dat ook de president hier graag mee werkt. Apple doet er alles aan om scholen toegang te verschaffen tot het internet en daar met een iPad gebruik van te maken.

Breedband internet op school

Het ConnectED programma wordt gesponsord door een aantal grote ondernemingen, die veel geld steken in het bereikbaar maken van breedband internet op school. Het programma wil ervoor zorgen dat binnen 5 jaar 99% van de scholen is aangesloten op het internet met hoge snelheden. Het is onder andere Apple dat hier een grote bijdrage aan levert, door $100 miljoen aan iPad’s en andere spullen aan te bieden. Het is voor Apple wat dat betreft een prettige bijkomstigheid dat ook de president gebruik maakt van de tablet waarmee ze voorop proberen te lopen qua techniek en mogelijkheden.

MacBook en iPhone voor de president

Eerder werd al eens bekend dat de president bovendien gebruik maakt van een MacBook. Er was zelfs sprake van een speciale sticker over het logo, maar dat nam niet weg dat het direct duidelijk is welk merk de president gebruikte. Daarnaast werd eerder al eens duidelijk dat de president graag gebruik zou willen maken van een iPhone, maar dit vanwege de veiligheid niet wordt toegestaan door de verschillende veiligheidsdiensten in Amerika. Op school lijkt de iPad met dit gebruik in ieder geval de absolute standaard te zijn, waardoor de kans groot is dat de toekomst van scholen en iPad’s een rooskleurige zal zijn.