iPad Scholen

Onderwijsinspectie tevreden over iPad School in Heenvliet

De Onderwijsinspectie is positief over de iPad School in Heenvliet. OBS Tweespan laat goede resultaten zien en mag volgens de inspectie trots zijn op de resultaten die in korte tijd zijn bereikt. De school koos er een aantal maanden geleden voor om de schoolboeken vaarwel te zeggen en in plaats daarvan gebruik te maken van de tablet. Dit blijkt een goede keuze te zijn geweest, aangezien de leerlingen enthousiast zijn en ze op een uitstekend educatieve manier aan de slag gaan met de verschillende applicaties en mogelijkheden.

Leuke leerspelletjes

De leerlingen geven aan dat ze de leerspelletjes ontzettend leuk vinden en er graag mee aan de slag gaan om nieuwe kennis op te doen. Het valt vooral op dat de iPad goed wordt opgepikt door zowel de kleuters uit groep 1/2, als de oudere leerlingen uit groep 7/8. Aanvankelijk was de Onderwijsinspectie vooral kritisch op het feit of de iPad een hoofdrol zou moeten krijgen binnen het lesmateriaal. De inspecteur van de inspectie is onlangs op bezoek geweest bij de school en is uitermate tevreden over wat hij daar zag, waardoor de iPad school het inderdaad goed lijkt te doen.

Enthousiaste leerlingen

Bovendien zijn zowel de school als de inspectie tevreden over het feit dat de leerlingen heel enthousiast op de iPad reageren. Zij slagen er op deze manier in om de lesstof al spelenderwijs tot zich te nemen, iets wat in het verleden veel lastiger was. Na ruim vier maanden van lessen hebben de leerlingen al ontzettend veel opgestoken en slagen ze er onder andere in om hun aandacht er langer bij te houden. Daarnaast pakken de leerlingen de iPad weer veel sneller op om aan de slag te gaan, dan wanneer ze een regulier schoolboek voor zich hebben liggen.