iPad Scholen

Onderwijsvernieuwing in Emmen imponeert bij voorzitter VO-raad

Het onderwijs is doorlopend in beweging, er vinden jaarlijks tal van innovaties plaats. Een van de belangrijke vernieuwingen is de introductie van iPad scholen enkele jaren geleden, maar ook zonder dat het een daadwerkelijke iPad school is zijn er scholen die de tablet van Apple op slimme wijze inzetten. Dit ondervond Paul Rosenmüller, die onder andere een bezoek bracht aan een school in Emmen. Hij was er zeer onder de indruk van de innovatie die er plaatsvindt op het Hondsrug College.

Digitalisering met de iPad

Rosenmüller is op dit moment voorzitter van de VO-raad en brengt daarvoor onder andere bezoeken aan scholen door het land. Hij zoekt samen met het kabinet naar waardevolle vormen van onderwijsvernieuwing, om die op een meer brede schaal toe te passen. Hij is onder andere erg te spreken over de digitalisering in Emmen, de school maakt slim gebruik van de iPad. Het is geen officiële iPad school, maar de tablet is er wel een middel om de talenden van individuen sterker te maken en beter naar voren te laten komen.

Gepersonaliseerd leren

De iPad biedt volgens de school in combinatie met het betaalde digitale platform PulseOn de mogelijkheid om leerlingen op een meer persoonlijke wijze te laten leren. Dit biedt bijvoorbeeld voordelen tijdens de Engelse lessen voor brugklassers, zij kunnen op hun eigen niveau studeren. Hierdoor kunnen bepaalde leerlingen er alles uithalen, terwijl anderen wat meer ondersteuning ontvangen op de vlakken waar ze dat nodig blijken te hebben.

Goede resultaten iPad scholen

Ook de iPad scholen behalen uitstekende resultaten, zo bleek eerder al uit een beoordeling van de Inspectie voor Onderwijs. De kans is wat dat betreft groot dat de iPad een vaste plaats in het onderwijs in heeft weten te nemen, die niet meer zal verdwijnen. Ook op het entreprenasium in Emmen maakt men graag gebruik van de tablet, op die school worden leerlingen voorbereid op het ondernemerschap. De iPad is daar van grote toegevoegde waarde, net als op de iPad scholen die grotendeels zijn overgestapt van de traditionele wijze van lesgeven.