Openbare school in Brisbane stuurt leerlingen weg zonder iPad
iPad Scholen

Openbare school in Brisbane stuurt leerlingen weg zonder iPad

Een openbare school in Brisbane heeft aangekondigd dat ouders een iPad voor hun kinderen dienen te kopen. Zonder iPad komen ze de klas in het nieuwe schooljaar niet meer in, want dan is het niet mogelijk om volledig mee te doen met de lessen.

Ouders moeten een iPad kopen

De ouders van de Ashgrove State School in Brisbane in Australië dienen een iPad te kopen voor hun kinderen. Dat kost in eerste instantie 863 Australische dollar, naast nog eens 150 Australische dollar voor een ‘technology-fee’. Dit is een extra kostenpost die het voor de school mogelijk maakt om de lessen naar de iPad te vertalen en er daarmee voor te zorgen dat de leerlingen kunnen rekenen op het beste onderwijs. De ouders geven aan dat ze liever een keuze hadden gehad om de iPad wel of niet te kopen of die bijvoorbeeld via de school te financieren.

Scholen hebben de keuze

Volgens de initiatiefnemers van het project hebben de schooldirecteuren de keuze uit financiering voor de ouders, de verplichting om de iPad meteen te kopen of die als school te betalen. Er bestaan wat dat betreft verschillende mogelijkheden om de iPad op school te integreren, hoe de scholen daar vervolgens mee om willen gaan is aan henzelf. Ouders kunnen op deze manier te maken krijgen met een flinke kostenpost, al staat daar aan de andere kant tegenover dat de leerlingen kunnen rekenen op innovatief onderwijs.

De iPad op school

De iPad op school is zowel in Nederland als in het buitenland een succes. Onder andere in het Verenigd Koninkrijk, in Amerika en in Australië maken steeds meer scholen gebruik van de tablet. Ze hebben daarmee de kans om de leerlingen op een meer interactieve wijze les te geven. Dit betekent dat de leerlingen dieper op de stof in kunnen gaan en bijvoorbeeld visueel kunnen leren. In Nederland zorgen de scholen doorgaans voor de financiering van de iPad’s, waardoor ouders in de meeste gevallen niet te maken krijgen met een extra kostenpost die ze in één keer dienen te betalen.