iPad Scholen

Scholen in Overijssel zetten de iPad naast hun schoolboeken

Het worden niet direct iPad scholen, maar een aantal scholen in Overijssel kiezen er wel voor om de iPad op te nemen in hun lesmaterialen. Het gaat om een aantal middelbare scholen, die zowel de iPad als de boeken gaan gebruiken om leerlingen les te geven.

Experimenten met digitale schoolmiddelen

Eerder al voerden de scholen in Overijssel experimenten uit met digitale schoolmiddelen. Zij maken al wat langer gebruik van de iPad, bijvoorbeeld om na te gaan hoe leerlingen daarmee kunnen werken. Een van de scholen koos er zelfs voor om de boeken helemaal te laten verdwijnen en nog slechts de iPad te gebruiken. Dat bleek echter toch niet ideaal te werken, vandaar dat de iPad op school een aanvulling wordt op de boeken die ook gewoon gebruikt blijven.

De iPad op school is van toegevoegde waarde

De iPad op school is volgens de scholen in Overijssel van grote toegevoegde waarde. De tablet maakt het mogelijk om filmpjes met uitleg te kijken, op een meer interactieve manier te oefenen en bijvoorbeeld educatieve spellen te spelen. Leerlingen die moeite hebben met de stof kunnen het op hun gemak nog eens bekijken of meer informatie opvragen, terwijl anderen al sneller door kunnen. De iPad op school maakt het daarmee mogelijk om beter in te spelen op het niveau voor de leerlingen, dankzij het maatwerk krijgt iedereen voldoende uitdaging en is er meer ruimte voor extra uitleg beschikbaar.

Boeken blijven behouden

De scholen in Overijssel die gebruik gaan maken van de iPad doen de boeken in ieder geval nog niet helemaal weg, zij zorgen er daarmee voor dat er een soort hybride vorm van onderwijs ontstaat. Het zijn geen iPad scholen, maar ze zorgen er met de tablets wel voor dat leerlingen gebruik kunnen maken van de moderne technieken. De kans is groot dat deze ontwikkeling zich ook in andere delen van het land door zal zetten. Op termijn zal een groot deel van de scholen in ieder geval gebruik maken van de iPad, al was het maar ter ondersteuning van het reguliere lesprogramma.