iPad Scholen

iPad scholen kopen iPad modellen in plaats van iPad’s

De iPad scholen in Nederland dienen goed op te letten wanneer ze aankondigen dat ze de iPad gaan gebruiken. Het is namelijk taalkundig onjuist om aan te geven dat ze bijvoorbeeld iPad’s kopen. Dit kwam aan het licht toen journalisten zich afvroegen of het zou gaan om 2 iPad’s Pro of 2 iPad Pro’s. De beide varianten klinken een beetje vreemd. Phil Schiller is topman bij Apple en gaf aan wat het wel zou moeten zijn.

Twee iPad’s is taalkundig fout

Zowel iPad’s Pro als iPad Pro’s is kwijt, volgens Schiller is het niet mogelijk om in meervoud over de modellen te spreken. Het gaat in het Engels om twee iPad Pro devices. In het Nederlands zouden we dat kunnen vertalen als twee iPad Pro modellen. Het is dan niet nodig om de typeaanduiding zelf in meervoud te zetten, waardoor er bovendien geen lastig dilemma kan ontstaan. Opvallend is het wel, aangezien onder andere Tim Cook het eerder nog had over twee iPhone’s.

Phil Schiller geeft taalles

Phil Schiller houdt echter voet bij stuk en geeft aan dat het niet klopt om op die manier in meervoud te spreken over te producten. Het moet dus gaan om twee iPhone modellen en twee Mac modellen. Inderdaad, ook Mac’s zou een verkeerde benaming zijn. Of Apple zich hier ook intern strenger aan zal gaan houden is op dit moment niet bekend. Wenselijk lijkt dat wel, aangezien Schiller voorlopig de enige is die bijvoorbeeld de iPad scholen aangeeft hoe ze het moeten brengen wanneer ze meerdere apparaten aanschaffen.

Scholen die iPad modellen kopen

De scholen die de iPad modellen aanschaffen dienen er dus rekening mee houden dat ze dat op de juiste manier naar buiten brengen. Alleen op die manier kunnen ze in lijn met de wijze waarop Apple dat doet aangeven dat ze bijvoorbeeld de iPad binnen de lessen zullen gaan integreren. Aan de andere kant zal het Apple waarschijnlijk niet deren wanneer scholen spreken van de 50 nieuwe iPad’s die ze aanschaffen. Feit is dat het vooral binnen de journalistieke wereld van belang is om daar op de juiste manier mee om te gaan.