iPad Scholen

Stemming over iPad’s op school mondt positief uit

Steeds meer scholen maken gebruik van de iPad, zowel voor de leerlingen als voor de leraren die er werken. In Nederland hebben we zelfs een aantal officiële iPad scholen, in Amerika is dat nu nog niet het geval. Dat neemt niet weg dat de scholen daar wel massaal gebruik maken van de tablet van Apple. Een school in Hamilton liet het tot een stemming komen, waar bepaald werd dat de iPad een goede aanvulling is op de huidige lesmaterialen.

Hamilton Southeastern Schools

Het gaat om de Hamilton Southeastern Schools, die in overleg hebben besloten om een stemming te houden. Ouders kregen de kans om te stemmen over het gebruik van de iPad op school. De stemming wees uit dat het grootste deel van de ouders dit een goed idee vindt. Het betekent in de praktijk dat de iPad er gaat komen en dat de leerlingen daar over een tijdje mee aan de slag kunnen. Zij krijgen daardoor de kans om op een meer moderne manier les te krijgen, vooral nu Apple in iOS 9.3 speciaal rekening heeft gehouden met de mogelijkheden op school.

Een tablet voor iedere leerling

Het iPad-programma op school houdt in dat er voor iedere leerlingen een iPad beschikbaar zal komen. Zij kunnen de tablet gaan gebruiken om aanvullende informatie op te zoeken bij de lessen die ze krijgen en de opdrachten op een digitale manier te gaan maken. Wat dat betreft zijn er verschillende toepassingen van de iPad mogelijk, iets dat het apparaat tot een prettige keuze maakt. De leerlingen zullen daarnaast ook een hoes moeten aanschaffen, om de iPad goed neer te kunnen zetten en ervoor te zorgen dat zij er goed op kunnen werken.

Betere schoolprestaties dankzij iPad

De ouders die tegen de iPad op school waren zullen de komende tijd kritisch blijven kijken naar de prestaties van de leerlingen. Dat lijkt echter geen probleem te gaan worden, aangezien de eerste reacties van de iPad op school ontzettend positief zijn. De meeste scholen tonen aan dat leerlingen er beter van gaan presteren. Zij hebben de kans om met hun talenten aan de slag te gaan en zich verder te ontwikkelen. Bovendien hebben leraren beter inzicht in de prestaties van de leerlingen, om ze via de iPad vervolgens op de juiste wijze te kunnen stimuleren de volgende stap te zetten.